Πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 02 Σεπτέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Σερβίρεται με κεφτέδες, με τυριά, με ψητό κρέας σχάρας, σε μπάρμπεκιου, σε Fondue και ό,τι άλλο φανταστεί κάνεις.

Συστατικά
  •    1 κιλο κοκκινες πιπεριες καθαρισμενες και κομμενες σε κυβακια
  •     5 κρεμμυδια καθαρισμενα και κομμενα σε κυβακια
  •     5 σκελιδες σκορδο καθαρισμενες και κομμενες σε κυβακια
  •     250 ml λευκο ξυδι
  •     200 γρ. λευκη ζαχαρη
  •     100 γρ.  καστανη ζαχαρη
  •     5 πιπεριτσες τσιλι αλεσμενες
  •     2 κ.σ. ελαιολαδο
  •     1 κ.γ. αλατι
Οδηγίες
  1. Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το ελαιολαδο και προσθετουμε το κρεμμυδι μεχρι να γινει γυαλιστερο, στη συνεχεια προσθετουμε τις πιπεριες και τ΄αφηνουμε να σωταριστουν ολα μαζι.
  2. Προσθετουμε και το σκορδο το οποιο δεν το αφηνουμε να ροδισει γιατι θα γινει πικρο. Σβηνουμε με το ξυδι και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και τ΄αφγηνουμε να βρασουν μεχρι να εχουμε ενα παχυρευστο αποτελεσμα