2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένες και καλά στυμμένες.
Μαϊντανό ψιλοκομμένο ,
1 κρεμμύδι στον τρίφτη ,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ,
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι η ούζο.
1 κουταλιά λάδι.
Αλεύρι.
3 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη.
3/4 φλιτζανιού χυμό ντομάτας.
3 κουταλιές λάδι.
1/2 πακέτο λαζανάκι .
1κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Οδηγίες
Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το αυγό ,το μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ,το ούζο και την κουταλιά το λάδι .
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια που τα αλευρώνουμε. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει το λαζανάκι ,το στραγγίζουμε και προσθέτουμε την μία κουταλιά βούτυρο.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές λάδι τον ντοματοχυμό ανακατεμένο με τις ντομάτες ,αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε την σάλτσα 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα δίνουμε 1-2 βράσεις με την σάλτσα.
Σερβίρουμε σε πιάτο το λαζανάκι από πάνω τα κεφτεδάκια με την σάλτσα και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω.