Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και σπαγγέτι

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Κυριακή, 13 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αγαπημένο φαγητό τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Μπορούμε να τα φάμε σκέτα ή με ζυμαρικά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο από ελιά ή σπάλα, ή μισός μισός χοιρινός ή κιμάς από κοτόπουλο
  • 4-5 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο καλά
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο στο χέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • Αρκετή ρίγανη και δυόσμο
  • Αρκετό ψιλ/νο μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Κόκκινη Σάλτσα

  • 1 πουμαρό ντομάτας ή φρέσκιες ντομάτες στο μπλέντερ κομμένες
  • Λίγο λάδι
  • 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • Λίγη ζάχαρη
  • Βασιλικό φρέσκο ή ξερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σπαγγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό που έχουμε προσθέσει 1 κ. σ. λάδι, στο χρόνο που λέει η συσκευασία.
Οδηγίες

 

  1. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά που υπάρχουν στην συνταγή και τον αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
  2. Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Στο λάδι το ζεστό ρίχνουμε το σκόρδο, μετά την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι, ζάχαρη, βασιλικό και αφήνω περίπου 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά να γίνει η σάλτσα μας. Δοκιμάζω και διορθώνω το αλατοπίπερο.
  4. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνω τα κεφτεδάκια μέσα και τα αφήνω να βράσουν για λίγο σε χαμηλή φωτιά , να χυλώσει η σάλτσα μας.
  5. Σερβίρω με σπαγγέτι και τριμμένο τυρί αν θέλω
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μας και σαν μεζεδάκι, προσθέτοντας στη σάλτσα πράσινη πιπεριά και τυρί κύβους (κίτρινο ή φέτα) και όλα αυτά στο φούρνο, κάτι σαν σαγανάκι με κεφτεδάκια.