500 γρ. ντοματάκια ψολ/μένα ή φρέσκιες ντομάτες ψιλ/μένες με το χυμό τους,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
3 σκελίδες σκόρδο ψιλ/μένες,
1/2 ματσάκι μαϊντανό,
1/2 φλ. λάδι,
1/2 φλ. κρασί,
1 ξυλάκι κανέλας,
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά,
1 κ. γλ.ρίγανη,
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο,
αλατοπίπερο.
Για την κρέμα:
1 φλ. γάλα,
2 αυγά,
μοσχοκάρυδο,
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη.
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τον κιμά:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο και τον κιμά να σοταριστούν καλά!
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες με τον χυμό τους, αλατοπίπερο, ρίγανη, πάπρικα, μοσχοκάρυδο,σιγοβράζουμε 20 λεπτά να μείνει ο κιμάς με το λάδι του.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε την μανέστρα,να κρατάει λίγο. Σουρώνουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ και απλώνουμε τη μανέστρα με την παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά να πάει παντού, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.
Απάνω απλώνουμε τον κιμά ισιώνοντας τον καλά,αν θέλουμε τον ανακατεύουμε με την μανέστρα και το τυρί.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά και περιχύνουμε το φαγητό.
Ψήνουμε 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας, ίσως χρειαστεί περισσότερη ώρα, να ροδίσει!