Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το καρότο στο λάδι,σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε την τομάτα ή ντοματάκια,τα μπαχαρικά και 1 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να βράσει,περίπου μισή ώρα,μέχρι να πιει τα υγρά του,κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό τριμμένο τυρί,ανακατεύομαι να πάει παντού,αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε καλά. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και το υπόλοιπο τυρί.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί καλά και στρώνουμε 6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά το καθένα.
Απάνω στα φύλλα ρίχνουμε τα μακαρόνια-κιμά-τυρί, και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.
Χαράζουμε σε κομμάτια το παστίτσιο και το ψήνετε για 30΄περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά είναι για ένα μέτριο ταψάκι!αν βάλουμε το ταψί της κουζίνας το μεγάλο θέλουμε περισσότερη ποσότητα κιμά,γύρω στα 700γρ. και 1 κ. μακαρόνια!!
Επίσης αν θέλουμε φτιάχνουμε αραιή μπεσαμέλ και ανακατεύομαι μαζί με τα μακαρόνια και τον κιμά!!