Μαρμελάδα Δαμάσκηνα στo φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από georgia2783, Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μαρμελάδα φουρνιστή χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •     4 κιλά Δαμάσκηνα,
  •     600 γρ ζάχαρη
  •     μισό κουταλάκι κανέλα,
  •     μισο κουταλάκι κάρδαμο
  •     μισο κουταλάκι γλυκάνισο
Οδηγίες



  1.  Πλένετε τα δαμάσκηνα βγάζετε τα κουκουτσια,και τα βάζετε σε μια μεγαλη κατσαρολα. Βάζετε ολα τα υλικά, μετα τα ανακατεύετε και τα αφήνετε σκεπασμενα ,για μια νύχτα να τραβήξουν στο ζουμί τους.
  2. Την αλλη μερα αναβουμε τον φουρνο στους 180,και το αφηνουμε να ψήνεται, για 3 ωρες, δεν χρειάζεται  πολύ  ανακατωμα.
  3. Μετα απο 3 ωρες κοιτάμε αν αρχίζει  να πίνει το ζουμί του. Να μην μας γίνει  πολύ πηκτό!
  4. Παίρνουμε το μπλεντερ, και το περνάμε όπως το θελουμε, λιωμένα  τελείως, η με λίγο φρούτο κομμάτια.
  5. Πλενουμε τα βαζα  μας με κρυο νερο ,τα αφήνουμε να στραγγίσουν και βάζουμε την καλά ζεστη μαρμελαδα μεσα
  6. Το κλείνουμε καλα και το αναποδογυρίζουμε να βγει ο αέρας!!