Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά, και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κονιάκ, και μετά με το κρασί ,και στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες ,τον χυμό, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, και πρέζα μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς περίπου 35-40 λεπτά και να μείνει με την σάλτσα του. Ρίχνουμε και 1/2 φλυτζάνι κεφαλοτύρι μέσα. Στο διάστημα αυτό έχουμε αφαιρέσει την κανέλα και το σκόρδο.
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντεντε και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε λίγα μακαρόνια .Τα πασπαλίζουμε με τυρί. Ρίχνουμε λίγο κιμά να πάει παντού, και πάλι μακαρόνια ,τυρί, κιμά. Αυτό γίνεται 3 φορές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το αλεύρι, και ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών γρήγορα. Ρίχνουμε και το γάλα ζεστό λίγο-λίγο και ανακατεύουμε. Η κρέμα πρέπει να δείχνει βελούδινη .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα. Προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι, ζάχαρη, άσπρο πιπέρι, και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και αποσύρουμε απο την φωτιά. Όταν κρυώσει λίγο, ρίχνουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε προσθέτουμε και το τυρί.
.Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μακαρόνια την στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί .Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα.
Η συνταγή αυτή είναι για το μεγάλο ταψί του φούρνου.