Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε ελαφρά.Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και γυρνάμε απ'όλες τις πλευρές.Όταν ροδοκοκκινήσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,τα καρότα και το σέλερι ή σέλινο,τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κρέας,τη μουστάρδα αραιωμένη με ένα ποτήρι νερό και το θυμάρι.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά,ανακατεύοντας τακτικά για να μη μας κολλήσει.Αν χρειαστεί,προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα,βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό,στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.