Καρυδόπιτα σοκολατένια

recipe image
Προστέθηκε από LARA LO, Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Aπερίγραπτη νοστιμιά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 10 αυγά,χωρισμένα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ φρυγανιά
  • 100 γρ σιμιγδάλι,ψιλό
  • 150 γρ καρύδι τριμμένο
  • 150 γρ κουβερτούρα,τριμμένη
  • 1 μπέικιν
  • 1\2 κγ κανέλα
  • 1\2 κγ γαρύφαλλο
  • 1\2 κγ μοσχοκάρυδο ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

ΣΙΡΟΠΙ:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 750 γρ ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • 100 γρ χυμό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν'ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη φρυγανιά, το σιμιγδάλι, τη σοκολάτα, το μπέικιν, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και τέλος την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
  3. Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε απαλά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι:Βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά όλα μαζί.
  6. Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό είναι χλιαρό και το σιρόπι ζεστό (όχι καυτό).
Λίγα μυστικά ακόμα
Καρυδόπιτα με σοκολάτα