Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά και 3 κουταλιές νερό σε κατσαρολάκι. Αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τη συσκευή για βάφλες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το βούτυρο και χτυπάμε να γίνουν μείγμα απαλό.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε μία κουταλιά της μαρέγκας στο χυλό, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Ανακατεύουμε απαλά να μη μας ξεφουσκώσει το μείγμα.
Αλείφουμε τη συσκευή με λίγο βούτυρο λιωμένο. Αδειάζουμε περίπου 1\2 φλιτζάνι χυλό στο κέντρο κάθε θήκης και απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια. (Η ποσότητα μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα με το μέγεθος της συσκευής).
Ψήνουμε ώσπου να γίνουν τραγανές και ρόδινες οι βάφλες, περίπου 5 λεπτά
Βγάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες. Περιχύνουμε με το σιρόπι και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζουν πολύ με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, μπούκλες σοκολάτας και λίγη σκόνη κακάο.