Aστακομακαρονάδα ή γαριδομακαρονάδα εύκολη
Προστέθηκε από
Hlianna
, Σάββατο, 28 Μάρτιος 2009
Μέση βαθμολογία
/ 5
2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Μια μακαρονάδα για όλες τις εποχές ! !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Θαλασσινά
Ζυμαρικά
Κυρίως Πιάτα
Ζυμαρικά
Θαλασσινά
Άλλες κατηγορίες
Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές
Όλες οι συνταγές
1 κιλό αστακό ή γαρίδες φρ . ή κατ / μένες με τα κελύφη τους και το κεφάλι
½ κιλό σπαγγέτι
λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψ / νη
1 χρωματιστή πιπεριά λεπτοκομμένη
1 κούπα κρασί ( προαιρετικά )
1 κιλό φρ . ντομάτες ψιλ / μένες ή 1 κουτί κονκασέ
λίγη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι
1 κ . σ . πελτέ ντομάτας
μαϊντανός ψιλ / μένος
Οδηγίες
Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι , το σκόρδο , τις πιπεριές και μόλις μαραθούν σβήνω με το κρασί .
Προσθέτω τις ντομάτες , τον πελτέ , τη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι και αφήνω να βράσει για 15 - 20΄ ( αν χρειαστεί βάζω λίγο νερό ) .
Στη συνέχεια προσθέτω στη σάλτσα τον αστακό ή τις γαρίδες και βράζω σε σιγανή φωτιά περίπου 8 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.
Αφαιρώ τον αστακό ή τις γαρίδες και μέσα στη σάλτσα προσθέτω νερό τόσο όσο να βράσουν τα μακαρόνια και να πιουν όλο τους το νερό .
Μόλις βράσει η σάλτσα με το νερό , ρίχνω τα σπαγγέτι να βράσουν για 10 - 12 . Αν χρειαστεί συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό .
Προς το τέλος (2-3 λεπτά ) ρίχνω και τον αστακό ή τις γαρίδες μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό να πάρουν μια βράση και κατεβάζω από τη φωτιά .
Σερβίρω αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Λίγα μυστικά ακόμα