Aστακομακαρονάδα ή γαριδομακαρονάδα εύκολη

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 28 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια μακαρονάδα για όλες τις εποχές ! !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό αστακό ή γαρίδες φρ . ή κατ / μένες με τα κελύφη τους και το κεφάλι
  • ½ κιλό σπαγγέτι
  • λάδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψ / νη
  • 1 χρωματιστή πιπεριά λεπτοκομμένη
  • 1 κούπα κρασί ( προαιρετικά )
  • 1 κιλό φρ . ντομάτες ψιλ / μένες ή 1 κουτί κονκασέ
  • λίγη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι
  • 1 κ . σ . πελτέ ντομάτας
  • μαϊντανός ψιλ / μένος
Οδηγίες

  1. Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι , το σκόρδο , τις πιπεριές και μόλις μαραθούν σβήνω με το κρασί .
  2. Προσθέτω τις ντομάτες , τον πελτέ , τη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι και αφήνω να βράσει για 15 - 20΄ ( αν χρειαστεί βάζω λίγο νερό ) .
  3. Στη συνέχεια προσθέτω στη σάλτσα τον αστακό ή τις γαρίδες και βράζω σε σιγανή φωτιά περίπου 8 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.
  4. Αφαιρώ τον αστακό ή τις γαρίδες και μέσα στη σάλτσα προσθέτω νερό τόσο όσο να βράσουν τα μακαρόνια και να πιουν όλο τους το νερό .
  5. Μόλις βράσει η σάλτσα με το νερό , ρίχνω τα σπαγγέτι να βράσουν για 10 - 12 . Αν χρειαστεί συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό .
  6. Προς το τέλος (2-3 λεπτά ) ρίχνω και τον αστακό ή τις γαρίδες μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό να πάρουν μια βράση και κατεβάζω από τη φωτιά .
  7. Σερβίρω αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό .

 

Λίγα μυστικά ακόμα