Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, δυόσμο και φέτα

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Σάββατο, 15 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Τέλεια καφτεδάκια αφράτα που μοσχομυρίζουν!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 άτομα
  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος,
  • 300γρ. κιμάς χοιρινός,
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 200γρ. σκληρή φέτα σε κυβάκια,
  • 8 φέτες ψωμί του τόστ, χωρίς κόρα, μουλιασμένες σε νερό(εγώ τις μούλιασα σε γάλα),
  • 10ml. ούζο,
  • 1 αυγό,
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο,
  • αλατοπίπερο,
  • αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα.

Για τη σάλτσα,

  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες,
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομένες σε κυβάκια,
  • 2 σκ.σκόρδο,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι,
  • 150γρ. φέτα μαλακή τριμμένη,
  • ρίγανη, πιπέρι, θυμάρι, λάδι.
Οδηγίες
  1. Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό ή γάλα, στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, ψωμί, αυγό, δυόσμο, ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά.
  3. Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης κιμά, βάζουμε στο κέντρο ένα μικρό κυβάκι φέτας και πλάθουμε σε μπαλίτσα. Αλευρώνουμε τις 'μπαλίτσες 'μας και τηγανίζουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές τους. Στραγγίζουμε τα πολλά λάδια τοποθετώντας τες σε χαρτί κουζίνας
  4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, Βάζουμε το λάδι να κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριά, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ρίγανη και θυμάρι.
  5. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα να δέσει και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα,αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
  6. Τρίβουμε απάνω, όπως είναι ζεστά, τη φέτα και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια συνταγή: Μπιφτέκια με φέτα και σάλτσα λαχανικών