Mαντί

recipe image
Προστέθηκε από Ντεπι, Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αρμένικο φαγητό και αρκετά νόστιμο πιάτο!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 300 γρ κιμά
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι
  • χλιαρό νερο
  • 3 ντομάτες στο τρίφτη
  • 3 κουταλιές βιταμ
  • 2 κνορ
  • δυόσμο
Οδηγίες
  1. Πλάθω το κιμά με το τριμμένο κρεμμύδι και το αλατοπίπερο.
  2. Αφήνω για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  3. Ζυμώνω το αλεύρι προσθέτοντας λιγο ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και όσο νερό σηκώσει.
  4. Περιμένουμε για λίγο να ξεκουραστεί και ανοίγω φύλα, χαράζοντας μακρόστενες λωρίδες  και στη συνέχεια δημιουργώ τετράγωνα κομμάτια.
  5. Βάζω μικρά κομματάκια κιμά και κλείνω σε πουγγακια.
  6. Σοτάρω το βιταμ προσθέτοντας τη τριμμένη ντομάτα, ρίχνω νεράκι και 2 κύβους κνορ.
  7. Όταν πάρει βράση, ρίχνω τμηματικά τα πουγγακια. Δε θέλουν πάνω απο 5 λεπτά.
  8. Σερβίρω με γιαούρτι και πασπαλίζω με δυόσμο!!!