Σύκα μαρμελάδα

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Παρασκευή, 24 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Σύκα της Ελληνικής γης , φρούτο γεμάτο γεύση σε μαρμελάδα μελωμένη !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 & 1 / 2 κιλό σύκα ώριμα .
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη .
  • Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια .
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη .
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ .
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κοτσάνι από τα σύκα . Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε . Τα κόβουμε σε 2-3 κομμάτια το καθένα .
  2. Τα αραδιάζουμε σε στρώσεις σε κατσαρόλα βάζοντας ανάμεσα ζάχαρη , κανέλα , ξύσμα και χυμό λεμονιού . Τα αφήνουμε 2-3 ώρες και σαυτή την διάρκεια τα ανακατεύουμε 2-3 φορές .
  3. Τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύοντας συχνά τα βράζουμε . Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε .
  4. Δοκιμάζουμε αν έδεσε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά . Προσθέτουμε το μπράντυ .
Λίγα μυστικά ακόμα

Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα , βάζουμε ένα ξύλινο κουτάλι μέσα , το βγάζουμε και το κρατάμε σε οριζόντια θέση μερικά λεπτά . Αν πέφτει από το κουτάλι σε συνεχή ροή θέλει ακόμη δέσιμο , αν πέφτει σε διακεκομμένες σταγόνες , έχει δέσει !