Λαζάνια με μελιτζάνα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Πέμπτη, 26 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πολύ νόστιμη συνταγή με λαζάνια που έχουν γέμιση μελιτζάνας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 4 -5 πλάκες λαζάνια από αυτά που δεν θέλουν βράσιμο
  • 100 γρ φέτα σε κομματάκια κομμένη
  • 300 γρ τυρί γκουντα τριμμένο

 

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα  κομμένη σε φέτες και ψημένη στο γκριλ
  • 1 \2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μικρέ σε κυβους κομμενα
  • 1 σκορλιδα σκορδο  σε κύβους κομμένα
  • 250 γρ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες κομμένα
  • 4 λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια κομμένες
  • λίγο φρέσκο η ξερό τσιλι σε κομματάκια κομμένο
  • 3 κ,σ μαϊντανό
  • 1  κονσέρβα ντοματακια σε κύβους κομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη κέρατο σε κομματάκια κομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ,γλ. γλυκιά πάπρικα ( σκόνη )
  • 1\2 ποτηράκι νερό
Οδηγίες







Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις λαδώνουμε,  τις χύνουμε στο γκριλ.

Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε μετά και την ντύματα και αφήνουμε λίγο  να σοταριστεί. Σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά έκτος από τα τυριά και τις μελιτζάνες και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν.

Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και στρώνουμε με λαζάνια, ρίχνουμε επάνω μερικές κουταλιάς σούπας από την σάλτσα.  Κόβουμε τις ροδέλες μελιτζάνας σε κομμάτια και ρίχνουμε μερικά επάνω στην σάλτσα, λίγη φέτα και λίγο τυρί γκουντα.

Ξανά λαζάνια ,σάλτσα, μελιτζανή, τυρί φέτα,  γκουντα. Τέλος λαζάνια, τελειώνουμε με την σάλτσα , μελιτζάνα, τυρί φέτα,  γκουντα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200° βαθμούς για 35 λεπτά. 

Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε  το φαγητά να πάρει  από πάνω ένα ωραίο χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το γερμανικό  σαιτ και εγώ έβαλα και την δική μου πινελιά.

hefkoch.de/