Κοραλλάκι Ογκρατέν
Προστέθηκε από
Margo
, Παρασκευή, 28 Μάιος 2010
Μέση βαθμολογία
/ 5
7 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Ένα νόστιμο, γρήγορο κι εύκολο ογκρατέν που το λατρεύουν όλοι!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Ζυμαρικά
Σουφλέ
Κυρίως Πιάτα
Ζυμαρικά
Άλλες κατηγορίες
Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές
Για μπουφέ
Όλες οι συνταγές
Φτιάχνει
1 βαθύ μέτριο πυρέξ
500 γρ. ζυμαρικό κοραλλάκι
2 κ.σ. βούτυρο μινερβίνη
Μερικά φετάκια λουκάνικο ψιλοκομμένα
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά μας σε μέτρια κομματάκια
250 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα, κασέρι, ρεγκάτο, γκούντα, γραβιέρα
1 κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Σε μικρό τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο λουκάνικο χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία (γιατί βγάζει αρκετή από μόνο του).
Σε μπρίκι «καίμε» τη 1 κ.σ. βούτυρο και περιχύνουμε τα κοραλλάκια.
Προσθέτουμε 2 χούφτες από τα τριμμένα τυριά στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και τέλος προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύοντας ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρέξ με την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών.
Πάνω από τα ζυμαρικά πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα της φέτας και με τα χέρια μας αναμιγνύουμε ελαφρώς την επιφάνεια για να εισχωρήσει φέτα κι ανάμεσα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη φέτα (με τον ίδιο τρόπο).
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τριμμένα κίτρινα τυριά και περιχύνουμε την επιφάνεια με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 200
ο
C για 20-40 λεπτά και μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να μπορέσουμε να το κόψουμε καλύτερα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο είδος ζυμαρικού επιθυμούμε!
Μια υπέροχη εναλλακτική, για όσους αγαπούν τα πιο πικάντικα, είναι αντί για λουκάνικο να χρησιμοποιήσουμε σουτζούκι!