Λαζάνια με μελιτζάνες και τυριά

recipe image
Προστέθηκε από erotas, Κυριακή, 23 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Μια  νόστιμη συνταγή για μπουφέ με μελιτζάνα αντί για τον συνηθισμένο κιμά.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κουτί κανελόνια ή λαζάνια
  • 4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γρ. ανθότυρο κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κ..σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1/2 φλ. μαϊντανό
  • αλάτι , πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια , αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
  3. Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο , τα τυριά , την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Φτιάχνουμε την σάλτσα ως εξής:

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά.
  3. Έχουμε γεμίσει τα κανελόνια μας και τα στρώνουμε σε πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
  4. Περιχύνουμε με την σάλτσα και ρίχνουμε νερό αν χρειάζεται έτσι ώστε να σκεπαστούν τα κανελόνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί.
  5. Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 '
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ τα κάνω για μεγαλύτερη ευκολία με λαζάνια όπως είναι και στην φωτογραφία. Σε αυτή τη περίπτωση βάζουμε μία στρώση λαζάνια , από πάνω απλώνουμε την γέμισή μας και ξανά μία στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Τα λαζάνια που θα χρειαστούμε είναι 8-10 κομμάτια.