- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια , αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
- Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο , τα τυριά , την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Φτιάχνουμε την σάλτσα ως εξής:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά.
- Έχουμε γεμίσει τα κανελόνια μας και τα στρώνουμε σε πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
- Περιχύνουμε με την σάλτσα και ρίχνουμε νερό αν χρειάζεται έτσι ώστε να σκεπαστούν τα κανελόνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί.
- Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 '