Κανελόνια με κοτόπουλο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 12 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Τα κανελόνια μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι γέμιση θελήσουμε. Όμως πολύ νόστιμα και υγιεινά γίνονται με κοτόπουλο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για τη σάλτσα

  • 2 κουτιά κονκασέ ντομάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • Λίγο λάδι
  • Μπόλικο φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

Για το κοτόπουλο

  • Μισό κιλό κοτόπουλο φιλέτο περασμένο στο μούλτι να γίνει κιμάς ή ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
  • Λίγο λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο λίγο
Οδηγίες




Σάλτσα

  1. Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι, βάζω τις ντομάτες, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζω περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος ρίχνω το βασιλικό το φρέσκο ή από την αρχή βάζω τον ξερό.

Κοτόπουλο

  1. Σοτάρω το κοτόπουλο στο λάδι.
  2. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί και το αφήνω περίπου 10-15 λεπτά να ψηθεί σε δυνατή φωτιά.

Μπεσαμέλ

  1. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα για λίγα λεπτά να ροδίσει ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια για να μην κολλήσει  σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Συναρμολόγηση

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ την μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το 1 φλυτζάνι τυρί παρμεζάνα. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κανελόνια μας.
  2. Σε πυρέξ βάζουμε λίγο σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια μας.
  3. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε 1 κούπα ζεστό νερό (αν τα υγρά δεν είναι αρκετά), ραντίζουμε με τη μια κούπα παρμεζάνα, λίγο βούτυρο στην επιφάνεια  και καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180- 190ο για μισή ώρα περίπου. Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.


Λίγα μυστικά ακόμα