Κιμάς Σόγιας με λαζανάκι
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- μισή κούπα ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 200 γραμ. κιμά σόγιας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 δόντια σκόρδο ψιλοκομμένα
- 3 σπυριά μπαχάρι
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
- 1 πακέτο λαζανάκι βρασμένο αλ- ντέντε
Οδηγίες
- Από το βράδυ βάζω την σόγια να φουσκώσει σε μπόλικο χλιαρό νερό
- Την άλλη μέρα την ξεπλένω και την βράζω για 15 λεπτά, την σουρώνω και την πλένω σε τρεχούμενο νερό πολύ- πολύ καλά
- Την στραγγίζω με τα χέρια εξίσου πολύ καλά
- Σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο να γυαλίσουν, προσθέτω τη σόγια και αφήνω λίγα λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς
- Τώρα ρίχνω το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω τα ντοματάκια και όλα τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού
- Βράζω 1 ώρα και πριν το τέλος προσθέτω αλατοπίπερο και μαϊντανό