Κιμάς Σόγιας με λαζανάκι

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Σάββατο, 20 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Άκρως νηστίσιμο !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 200 γραμ. κιμά σόγιας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 δόντια σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 3 σπυριά μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2  κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 πακέτο λαζανάκι βρασμένο αλ- ντέντε
Οδηγίες
  1. Από το βράδυ βάζω την σόγια να φουσκώσει σε μπόλικο χλιαρό νερό
  2. Την άλλη μέρα την ξεπλένω και την βράζω για 15 λεπτά, την σουρώνω και την πλένω σε τρεχούμενο νερό πολύ- πολύ καλά
  3. Την στραγγίζω με τα χέρια εξίσου πολύ καλά
  4. Σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο να γυαλίσουν, προσθέτω τη σόγια και αφήνω λίγα λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς
  5. Τώρα ρίχνω το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω τα ντοματάκια και όλα τα μυρωδικά εκτός του μαϊντανού
  6. Βράζω 1 ώρα και πριν το τέλος προσθέτω αλατοπίπερο και μαϊντανό
Λίγα μυστικά ακόμα