Μαρμελάδα Ακτινίδιο

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Δευτέρα, 11 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο που αγαπώ ιδιαίτερα! Το ίδιο και τη μαρμελάδα που γίνεται με το φρούτο αυτό. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά και τη χρησιμοποιώ σε πολλές τάρτες και μπισκότα.

Συστατικά
  • 1 κιλό ακτινίδια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • χυμό από ένα λεμόνι
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και ζυγίζουμε τα ακτινίδια να είναι ακριβώς ένα κιλό.
  2. Τα ψιλοκόβουμε και τα λιώνουμε με το εργαλειάκι του πουρέ.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  4. Ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κολλάει.
  5. Χρειάζεται περίπου 40 με 50 λεπτά βράσιμο.
  6. Όταν δέσει η μαρμελάδα, προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα