Χριστουγεννιάτικα κεκάκια με...εκπλήξεις
- 450 - 500 γρ. φαριν απ
- 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
- 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 250 ml γάλα
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- χρώματα ζαχαροπλαστικής πράσινο και κίτρινο
- ταψί με υποδοχές για καπ κέικ
- ή ατομικές θήκες
- άχνη για το τέλος .
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη ,προσθέτουμε 1-1 τα αυγά ,τις βανίλιες, ρίχνουμε το γάλα .
- Ενώνουμε φαρίνα και μπέικιν τα προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίξερ φτιάχνοντας τη ζύμη για το βασικό κέικ.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 μπολ .
- Χρωματίζουμε τα 2 μέρη,το ένα πράσινο και το άλλο κίτρινο , το 3ο μπολ το βάζουμε στο ψυγείο.
- Ρίχνουμε σε ταψάκια μικρά {αλουμινίου } χωριστά τα μείγματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35-40 λεπτά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο το 3ο μείγμα του κέικ,το λευκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα κεκάκια μας και ξεφορμάρουμε.
- Με κουπ πατ κόβουμε 6 δεντράκια από το πράσινο κεικ και 6 αστεράκια από το κίτρινο.
- Βουτυρώνουμε καλά τις υποδοχές και ρίχνουμε από 1 κουταλιά σούπας μείγμα κεικ ,τοποθετούμε στις υποδοχές εναλλάξ από 1 αστεράκι - 1 δεντράκι ,τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο λευκό μείγμα προσέχοντας να τα καλύψουμε καλά.
- Ψήνουμε πάλι στους ίδιους βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού κρυώσουν πολύ καλά μπορούμε να τους ρίξουμε άχνη Ή να φτιάξουμε απλό γλάσο πηχτό με άχνη και χυμό λεμόνι ή ζεστό νεράκι και τα καλύψουμε.
Εγώ έφτιαξα μικρή δόση ,έβαλα τα 2 μείγματα στο ίδιο ταψάκι να ψηθούν {ευτυχώς πέτυχε} και σε δύο σχέδια ,δενδράκι και αστέρι ! Εσείς μπορείτε να φτιάξετε κι άλλα σχέδια όπως : αγγελάκια, καμπανούλες κι ότι άλλο σχέδιο κουπ πατ έχετε. Επίσης να το φτιάξετε σε ορθογώνια φόρμα βάζοντας εναλλάξ τα ψημένα κεκάκια και απάνω το λευκό μείγμα . Γίνονται πολύ όμορφα ,ιδανικά και για δωράκια. Η συνταγή είναι από το σαιτ της bettycrocker.com με το δικό της μείγμα για κέικ.