Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χοιρινό με μαγιονέζα και πατάτες ακορντεόν με μπέικον

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Χοιρινό ψημένο στη σάλτσα μαγιονέζας πολύ νόστιμο! Το συνοδεύουμε με πατάτες ακορντεόν με μπέικον.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 1/2 κ. μπούτι χοιρινό,
  •     6 σκελίδες σκόρδο,
  •     4-5 δαφνόφυλλα,
  •     1 κ.γλ. πάπρικα,
  •     αλατοπίπερο,
  •     1 κ.σ. κόλιανδρο,
  •     1 φλ. μαγιονέζα,
  •     3 κ.σ. λάδι,
  •     λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.

  Για τις πατάτες:

  •     8-10 μέτριες πατάτες,
  •     λίγο λάδι,
  •     αλατοπίπερο,
  •     5-6 φέτες μπέικον.
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας σε μπολ την μαγιονέζα, σκόρδο ψιλοκομμένο, κόλιανδρο και την πάπρικα.
  2. Βάζουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο, το αλατοπιπερώνουμε, απλώνουμε το 1/4 της σάλτσας πάνω στο κρέας.  Το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά του κρέατος, αλατοπίπερο, σάλτσα, δαφνόφυλλα. Κρατάμε λίγη σάλτσα για το τέλος.
  3. Τυλίγουμε το κρέας καλά στο αλουμινόχαρτο, βάζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 1 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα το πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι κρέατος.
  4. Το τελευταίο τέταρτο ψησίματος ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο να ροδίσει το φαγητό.
  5. Για τις πατάτες:    Τις καθαρίζουμε,τις χαράζουμε σε φέτες χωρίς να χωριστούν, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τις ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  6. Βάζουμε από 1/2 φέτα μπέικον σε κάθε χαραγματιά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά να ροδίσουν.    Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί στο τέλος.
  7. Σερβίρουμε το χοιρινό μας με την υπόλοιπη σάλτσα του και τις πατάτες.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χοιρινό αφού το ετοιμάσετε και το τυλίξετε μπορείτε να το αφήσετε 1-2 ώρες στο ψυγείο να αρωματιστεί. Για το τρόπο που κόβονται οι πατάτες δείτε εδώ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή