Χοιρινές πικάντικες μπριζόλες
- 4 μπριζόλες χοιρινές
- 4 πατάτες
- 1 φλ. κρασιού λάδι,
- αρκετό θρούμπι ,
- ρίγανη
- αλάτι
- διάφορα αρωματικά πιπέρια {υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ}
- 2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
- 3 ζουμερά λεμόνια {το χυμό τους}
- 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- Πλένουμε πολύ καλά τις μπριζόλες μας,αφαιρούμε το πολύ λίπος.
- Στο ταψί της κουζίνας μας τοποθετούμε τις μπριζόλες,ανάμεσα τις πατάτες ,αλατοπιπερώνουμε,πασπαλίζουμε με άφθονο θρούμπι {είναι το τέλειο ταίρι του χοιρινού} ,προσθέτουμε και τις φέτες σκόρδου .
- Στον χυμό του λεμονιού ρίχνουμε την μουστάρδα,ρίγανη,και το λάδι χτυπάμε καλά να ενωθούν και περιχύνουμε το φαγητό μας.
- Σκορπάμε τα πιπέρια απάνω,ρίχνουμε ένα ποτηράκι κρασιού ζεστό νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 1: 30 ώρα να ροδίσουν.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και ξύσμα από τα λεμόνια,εγώ το ξέχασα , δίνει επιπλέον γεύση! Δοκιμάστε τις γίνονται πολύ νόστιμες και μαλακές.