Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...


Τούρτα με παπαρουνόσπορο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 02 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πολύ νόστιμη και ασυνήθιστη τούρτα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  •     60 γρ βούτυρο
  •     100 γρ ζάχαρη
  •     1 αυγό
  •     250 γρ αλεύρι
  •     1 κουταλακι του γλυκού μπεκιν

    Για τη κρεμα παπαρουνόσπορου

  •     750 ml γάλα
  •     2 φακελακια ανθος αραβοσιτου κρεμα με γευση βανίλια απο αυτη που βραζουμε
  •     1 βανιλια
  •     100 γρ ζάχαρη
  •     200 γρ παπαρουνόσπορο αλεσμενο
  •     125 γρ βουτρο
  •     200 γρ πολυ καλλα στραγγιστο γιαουρτι η γλυκια μυζιθρα

    για την επιφάνεια

  •     200 γρ πολυ καλα στραγγιστο γιαουρτι η γλυκια μυζήθρα
  •     2 κρόκοι αυγών
  •     80 γρ ζάχαρη
  •     2 ασπράδια αυγών
  •     Αλάτι
Οδηγίες

  1. Αναβουμε το φουρνο στους 175 βαθμους στον αέρα.
  2. Για την ζύμη της βάσης:  Ανακατεύουμε ολα τα υλικα μαζι.     Βουτυρωνουμε την φορμα μας μια 26αρα με στεφανι.    Στρωνουμε μεσα τη ζυμη και λιγο στα πλαγια της φορμας.
  3. Κάνουμε την κρέμα παπαρουνοσπορου:  Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με λίγο γάλα και το κορν φλαουν βανιλιας,το Υπόλοιπο γάλα το βαζουμε σε μια κατσαρολα να πάρει  βράση,ριχνουμε το γαλα με το μειγμα ανθος αραβοσιτου, την βανιλια και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο και να πήξει.  Το παίρνουμε απο τη φωτια.
  4. Στη συνέχεια, προσθετουμε το βουτυρο, τον παπαρουνοσπορο και το πολυ καλα στραγγιστο γιαουρτι η γλυκια μυζιθρα.
  5. Ριχνουμε το μειγμα επανω στην βαση , και ψήνουμε περίπου 40 λεπτά στους 175 βαθμούς C στο κάτω ράφι σε προθερμασμένο φούρνο.
  6. Ενδιαμεσα κανουμε την κρεμα για την επιφανεια.    Χτυπαμε Τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να εχουμε μια μαρέγκα.
  7.  Σε μια λεκανη του μιξερ  χτυπαμε τους κροκους, τη ζαχαρη, ριχνουμε και το πολυ καλα στραγγιστο γιαουρτι η γλυκια μυζιθρα, και  προσθετουμε στο μειγμα την μαρέγκα, ανακατευουμε ελαφρα να ενωθουν.
  8. Όταν περασουν τα 40 λεπτα, βγαζουμε απο το φουρνο το γλυκο, ριχνουμε επανω την κρεμα και ψήνουμε τωρα στο μεσαίο ράφι. άλλα 20 λεπτά στους 160 βαθμούς βαθμους. Στον αέρα ψήνουμε το γλυκό,
  9. Μετα το βγαζουμε απο τον φουρνο και αφηνουμε να κρυώσει μεσα στην φορμα καλα.    Βγαζουμε το στεφανι και γαρνίρουμε!


Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εύγε Μπιάνκα!!πολύ ωραία τούρτα!!!
Σχόλιο από eleni_p , Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2011
bianka μου τι γευση εχει ο παπαρουνοσπορος? εχω μια συνταγη και εγω αλλα δεν την εχω δοκιμασει.
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2011
Πολυβ ωραια γευση!!!και με την κρεμα πιατου που ειναι φτιαγμενη ειναι πολυ νοστημο!!
Σχόλιο από eleni_p , Πέμπτη, 06 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
σευχαριστω για την απαντηση σου..σιγουρα θα το δοκιμασω.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη και εξαιρετικά πρωτότυπη!!!!
Μεταφορά στην κορυφή