Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1799-indikorolokima1.jpg
Iνδικό ρολό με κιμά



Τούρτα μανταρίνι με γέμιση μους Σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Απίθανη αρωματική και σοκολατένια τούρτα με μανταρίνι που είναι και της εποχής.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το κεικ θα χρειαστούμε

  • 5 αυγα,
  • 1 φλυτζ.τσαγιου βουτυρο,
  • 1 1/2 φλυτζ.τσαγιου ζαχαρη,
  • 1 μπεικιν,
  • 1 βανιλια,
  • 3 φλ. τσαγιου αλευρι,
  • 1/3 της φλυτζ.τσαγιου γαλα,
  • 4 μανταρίνια μέτρια αλεσμενα στο μουλτι (βγαζουμε τα κουκουτσια αν εχει) ,

Κρέμα μους σοκολάτας

  • 400 ml κρεμα γαλακτος η φυτική
  • 300 γρ κουβερτουρα
  • 180 γρ σοκολατα πικρή
  • 1 φύλο ζελατινη
  • 2 κ σ βούτυρο
  • 1 σφηνάκι λικερ οτι έχουμε, εγω εδω εβαλα μανταρίνι
Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε το κεικ: Χτυπαμε πολυ καλα μεχρι ν ασπρισουν τους κροκους με την ζαχαρη.
  2. Χτυπαμε σε σφιχτη μαρεγκα τ ασπραδια, ριχνουμε το βουτυρο και συνεχιζουμε το χτυπημα.
  3. Εναλλάξ ριχνουμε το γαλα με το αλεσμενο πορτοκαλι, το αλευρι κοσκινισμενο με το μπεϊκιν και τελος με απαλες κινησεις την μαρεγκα. Ψήνουμε σε 200 βαθμους αντιστασεις η 180 αερα για μια ωρα.
  4. Κόβουμε την σοκολατα και την κουβερτουρα σε κομμάτια και τα βαζουμε σε μια λεκάνη. Βαζουμε την ζελατινη σε κρύο νερό να μούλιασει. Βαζουμε την κρεμα γαλακτος να βρασει μεχρι που να φουσκώσει. Ρίχνουμε την καυτή κρεμα γαλακτος μεσα στην σοκολατα και κουβερτουρα. Ανακατεύουμε με ενα σύρμα μεχρι να λιώσουν οι σοκολάτες
  5. Βγαζουμε την ζελατινη απο το νερό την στύβουμε με τα χέρια και την ρίχνουμε μεσα στην σοκολατα ,ρίχνουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε συνεχώς μεχρι να λιώσουν όλα, στο τέλος προσθέτουμε και το λικερ. Βαζουμε την κρεμα στο ψυγείο για όλη την νύχτα
  6. Την άλλη μέρα βγάζουμε την κρεμα απο το ψυγείο αφήνουμε για 30 λεπτα ,και την χτυπαμε πρώτα με το μινι πιμερ και Μετα με το μιξερ μεχρι να αφρατεψει λιγο. Η κρεμα αυτή δεν θα είχει μετα πολυ όγκο όπως ξέρουμε απο την σαντιγί που την χτυπαμε και εχει πολυ όγκο, απλά θα εχει λιγο όγκο και ειναι αφράτη.
  7. Μετα κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους και στήνουμε με την κρεμα μους την τουρτα μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή για το κέικ είναι από πορτοκαλοκέικ σε έκρηξη που είναι με πορτοκάλι. Εγώ το έφτιαξα με μανταρίνι και πρόσθεσα τη γέμιση της τούρτας με την σοκολατα μους. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε το παντεσπάνι σας και με πορτοκαλι, ετσι όπως το εχει φτιάξει και η Βαρβαρα και να το γεμίσετε με την μους σοκολατας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή