Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1799-indikorolokima1.jpg
Iνδικό ρολό με κιμά



Τούρτα Καπουτσίνο με φουντούκια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 21 Δεκέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Υπέροχη, μυρωδάτη τούρτα φουντουκιού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για το παντεσπάνι

  • 6 Αυγα ξεχωριστά κροκους και ασπραδια
  • 200 g Ζάχαρη
  • 100 g Αλεύρι
  • 100 g κορν φλαουερ
  • 25 g ανθος αραβοσιτου με γευση βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Μπεικιν

Για την γέμιση

  • 3 φακελάκια. Μειγμα για σταθεροποίηση κρεμα σαντιγί
  • 600 ml Κρέμα γαλακτος
  • 30 g Σκόνη καφέ, καπουτσίνο, περίπου 3 σακουλάκια
  • 30 γρ. ζαχαρη αχνη
  • 100 γρ. Φουντούκια, αλεσμενα η και περισσότερα ανάλογα τα γούστα μας

Για διακόσμηση

  • 10 g Κακάο σε σκόνη προαιρετικά
  • 200 γρ. Φουντούκια τριμενα η φιλε, αν θελουμε τα καβουρντιζουμε λιγο
  • 16 φουντουκια καθαρισμενα
  • 400 ml Κρέμα γαλακτος σε σαντιγί
  • 2 φακελάκια μειγμα για σταθεροποίηση κρεμα σαντιγι
  • 30 γρ. αχνη
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμούς στην αντίσταση
  2. Για το παντεσπάνι: Χωρίστε τα αυγά. Χτυπαμε με το μιξερ το ασπράδι του αυγού να αφρατεψει λιγο, τότε πασπαλίζουμε 200 γρ ζάχαρη σιγά-σιγά. Ριχνουμε σταδιακά τους κροκους και συνεχίζουμε να χτυπαμε.
  3. Ανακατεύουμε το Αλεύρι, με το κορνφλαουερ ,το ανθος αραβοσιτου και το μπεκιν. Το προσθετουμε προσεκτικά στο μειγμα των αυγων και ανακατεύουμε προσεκτικά έτσι ώστε η ζύμη να μην καταρρεύσει και δεν φουσκωςει στο ψήσιμο.
  4. Βαζουμε στον πάτο σε μια φορμα με στεφάνι (26 εκατοστά) χαρτί ψησίματος ( λαδοκολλα ). Ριχνουμε τη ζύμη στην φορμα και κοιτάμε να ειναι ωραια στρωμένη η επιφάνεια.
  5. Ψήστε 200 ° C για περιπου 30 λεπτα ή στον αερα στους 175 ° C. Αφήστε το να κρυώσει το παντεσπανι και στη συνέχεια κόψτε 2 φορές. Εχουμε τωρα 3 πατους. Ραντιζουμε κάθε πάτο με σιρόπι φουντουκι.
  6. Για τη γέμιση: Χτυπάμε 600 ml κρέμα γάλακτος με το μειγμα για σταθεροποίηση κρεμα σαντιγι, μέχρι να σφίξει λιγο και ριχνουμε την αχνη. Πασπαλιζουμε και τον καφε καπουτσίνο. Προσθέστε τα αλεσμενα φουντουκια, ανακατεύουμε προσεχτικά.
  7. Καλύψτε τον έναν πάτο παντεσπανι με το μισο μείγμα κρέμας. Τοποθετήστε το δευτερο και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρεμα. Τοποθετήστε τον τρίτο πάτο.
  8. Χτυπαμε την 200 μλ κρεμα γαλακτος με το μειγμα για σταθεροποίηση κρεμα σαντιγι και τα 20 γρ. αχνη σε σαντιγι. Καλύπτουμε τα πλάγια της τούρτας και την επιφάνεια. Πασπαλιζουμε με τα κομμένα φουντουκια
  9. Στολίζουμε την τουρτα μας με κακαο και κανουμε ροζετες και βαζουμε επανω σε κάθε Ροζέτα ενα φουντουκακι η στολίζουμε οπως θελουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από maria v. , Κυριακή, 12 Ιούλιος 2015
Τι είναι το μίγμα για σταθεροποίηση κρέμα σαντιγί και που το βρίσκουμε? Αν δεν βρω, μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο?
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2015
Την εχει το λιντλ αν δεν βρεις βάλε μερικες κουταλιές άχνη και χτύπησε την
Μεταφορά στην κορυφή