Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

PFF Lists Garrett Bradbury as Vikings' Worst Draft
NsdSdsf 23.11.2021 9:35
Fresh new 3rd Quarterback Includes No NFL Wins
NsdSdsf 23.11.2021 9:34
On the lookout again upon the Detroit Lionshistori
NsdSdsf 23.11.2021 9:33
Kadarius Toney Can Assistance the Passing Activity
NsdSdsf 23.11.2021 9:31
The Washington Soccer Team 2021 draft course is in
NsdSdsf 23.11.2021 9:30
The Close of Zach Ertz's Eagles Operate Demanded i
NsdSdsf 23.11.2021 9:29
3 motives why OBJ will even now be upon the Browns
NsdSdsf 23.11.2021 9:28
George Kittle speaks around 49ersQB circumstance
NsdSdsf 23.11.2021 9:27
Kyrie 6 EP Black Red BQ4631-002
nike9595 2.11.2021 3:33
Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Το Ψωμί της τεμπέλας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 23 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Γίνεται πάρα πολύ αφράτο !
Συστατικά
  • 430. αλεύρι για όλες τις χρήσεις , και λίγο για το αλεύρωμα
  • 5 γρ . ξερή μαγιά
  • 10 γρ . αλάτι
  • 345 γρ . νερό
Οδηγίες

 

  1. Αναμειγνύετε τα στεγνά υλικά .
  2. Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε μονο να ενωθουν τα υλικα
  3. Τη σκεπάζετε με μια μεμβρανη 12 ωρες η ολη την νυχτα
  4. Την αλλη μερα ριχνουμε αλευρι στο παγκο μας και ριχνουμε την ζυμη . Ριχνουμε λιγο αρευρι επανω στην ζυμη και το διπλωνουμε οπως διπλωνουμε ενα πακετο
  5. Τη σκεπάζουμε με μια πετσετα και την αφήνετε να σταθεί 15 ' .
  6. Μετα την βαζουμε σε μια καλα αλευρωμενη πετσετα και την μεταφερουμε σε μια λεκανη ή πινακωτη
  7. Αφηνουμε για 2 ωρες να φουσκωσει
  8. Βαζουμε τον φουρνο με ενα πηλινο η πυρεξ σκεπασμενο με το καπακι του στους 250 με 260 βαθμους να ζεσταθει
  9. Οταν ζεσταθει καλα βαζουμε την ζύμη μας μεσα και την σκεπαζουμε παλι με το καπακι
  10. Ψηνουμε στους 230 βαθμους για 30 λεπτα
  11. Μετα βγαζουμε το καπακι και ψηνουμε για αλλα 20 λεπτα
  12. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει τελείως πάνω σε σχάρα .

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελετε βαζετε απο πανω σουσαμι η παπαρουνοσπορο .

Εδώ μια παραλλαγή:

 500 γρ αλευρι για τσουρεκια 
1 γραμμαριο φρεσκα μαγια,
12 γρ αλατι
1 κ σ μελι
και 330 μλ ανθρακουχο νερο θερμοκρασιας δωματιου!
Ανακατεψα την μαγια με το μελι το εριξα στο αλευρι και εκανα οπως γραφει η συνταγη!το αφησα ολη την νυχτα αλλα 18 ωρες και οχι 12 οπως γραφω στη συνταγη

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Κυριακή, 24 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κακώς το λένε της τεμπέλας .Της καλλιτέχνιδας νοικοκυράς ,ίσως ?
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 24 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mπράβο, πολύ καλή ιδέα!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 26 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίο ψωμάκι! Σπιτικό και υγιεινό!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το ψωμί πανεύκολο και φαίνεται εκπληκτικό!!!Το βίντεο λύνει και μερικές απορίες που μπορεί να είχα. Για μεγαλύτερη γάστρα πόσο να αυξήσω τα υλικά;
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2009
βαλε την διπλασια δωση Ηλιαννα μου
Σχόλιο από kvoul , Σάββατο, 01 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπορώ να βάλω άλλο είδος αλεύρι;
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 01 Αύγουστος 2009
εγω το φτιαχνω μονο με ασπρο και με το αλευρι αυτο για ολες τις χρησεις,
δοκομασε και με αλλο αλευρι να δης την διαφορα
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 06 Νοέμβριος 2010
Αγαπητό μέλος που δεν εμφανίστηκαν τα στοιχεία σου πριν. Σε παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου για να διορθώσουμε το πρόβλημα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια......

(Το μήνυμα που δεν εμφανίστηκε ήταν:)
σημερα εκανα την εγραφη σε αυτη την γλυκια και ζεστη σελιδα.. δοκιμασα ηδη το ψωμακι..εγεινε τελειο ,μυρωδατο,νοστιμο και το βασικο ευκολο....θα ηθελα να τονισω δεν το εψησα σε γαστρα γιατι δεν ειχα...το εβαλα σε ταψακι μιση ωρα στη θερμοκρασια που αναγραφεται..και μετα το σκεπασα με αλουμινοχαρτο και το εψησα μεχρι που εγινε ..αντι για μαγια σκονη εβαλα νωπη(30γραμ.)...θα εβαζα φωτο αλλα δεν εμεινε πηγα επισκεψη και προσφερα το μισο..ξετρελαθηκαν..σκεφτομαι αυριο να φτιαξω παλι και ελπιζω να προλαβω να ανεβασω φωτο...σασ ευχαριστω
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 21 Νοέμβριος 2010
Η φωτογραφία από την annakats που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011
εδω εκανα
εκανα 6 αλαγες
εβαλα 500 γρ αλευρι για τσουρεκια
εβαλα 1 γραμμαριο φρεσκα μαγια,
12 γρ αλατι
1 κ σ μελι
και 330 μλ ανθρακουχο νερο θερμοκρασιας δωματιου!
ανακατεψα την μαγια με το μελι το εριξα στο αλευρι και εκανα οπως φραφη η συνταγη!το αφησα ολη την νυχτα αλλα 18 ωρες και οχι 12 οπως γραφω στη συνταγη
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σημερα εκανα αυτο το ψωμακι,ειναι απολυτα επιτυχημενη η συνταγη,και γευστικο το αποτελεσμα.Μπραβο Μπιανκα!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011
Η φωτογραφία από τη Χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2011
Η φωτογραφία από τη Λάρα, που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 11 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Ηrisag που έφτιαξε τη συνταγή με αλεύρι ολικής.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή