Ταλιατέλες με τόνο και κάπαρη
250 γρ . ταλιατελες
56 γρ . τόνος ( μικρή κονσέρβα )
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1 κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
1 σκελίδα σκόρδο
φρέσκια ντομάτα τριμμένη
λίγο άνηθο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι
Σοτάρω με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι με το σκόρδο .
Χαμηλώνω τη φωτιά , ρίχνω τη φρέσκια ντομάτα ( τριμμένη ) , λίγο αλάτι , πιπέρι και
μετά από 15 λεπτά περίπου , όταν η σάλτσα είναι έτοιμη βάζω τον τόνο με τη κάπαρη .
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νεράκι .
Σβήνω την κουζίνα και τελειώνω με το άνηθο .
Βράζω τις ταλιατέλες για περίπου 6 λεπτά , τις στράγγιζα και τις λούζω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο !
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρότο ή όποιο λαχανικό έχουμε στο ψυγείο μας !