Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

WhatsApp +447825721610 αγοράζει Οξυκωδόνη. Xanax
alllifepharmacies 3.9.2024 11:35
WhatsApp +447825721610 buy tramadol,Methadone,Xa
alllifepharmacies 3.9.2024 9:16
WhatsApp +447825721610 buy Xanax ,Adderall,Tramado
alllifepharmacies 3.9.2024 9:07
MDPHP Pulvershops online in Deutschland
globaldhleuronet@gmail.co 2.9.2024 12:34
MDPHP-Pulver (Freebase)
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 1:10
MDPHP POWDER (Freebase) online in Deutschland zu v
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:57
Bestellen Sie reines MDPHP PULVER (Freebase) onlin
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:41
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP-PULVER (Freebase) on
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:30
Kaufen Sie hochwertiges MDPHP online in Deutschlan
globaldhleuronet@gmail.co 1.9.2024 0:13
GBL online in Deutschland ohne Rezept erhältlich
globaldhleuronet@gmail.co 31.8.2024 23:44
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:12
$Vaild.Work$|Cloned Card Atm | Sell Dumps Track 1&
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:11
$Vaild.Work$DUMPS TO CLONED CARDS EXCLUSIVE CC/CVV
selldumps 31.8.2024 4:09
$Vaild.Work$SELL DUMPS CLONED CARDS ATM TRACK 1&2
selldumps 31.8.2024 4:05
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 4:01
$Vaild.Work$|Best Dumps store Best cloned cards Se
selldumps 31.8.2024 3:56
$Vaild.Work$|Cloned Card Verified paypal cashapp l
selldumps 31.8.2024 3:55
#Vaild.Work#Sell Dumps track 1&2 cloned cards cred
selldumps 31.8.2024 3:53
$Vaild.Work$|Dumps With Pin Shop track 1&2 cloned
selldumps 31.8.2024 3:50
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ταϊλανδέζικο πράσινο κάρι με κοτόπουλο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Αρωματική και πεντανόστιμη ασιατική συνταγή που μπορεί να γίνει και με ψάρι ή γαρίδες.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 μερίδες
  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες ή φιλέτο ψαριού (πέρκα, συναγρίδα, γλώσσα)
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο για το σοτάρισμα ή σπορέλαιο , το σησαμέλαιο στο μεγάλο μπουκάλι που είναι ανοιχτόχρωμο και όχι το σκουρόχρωμο που είναι καβουρντισμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή ψιλ/νο
  • 2 κ.σ. φις σος
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κουτί κρέμα καρύδας ( 400 ) γρ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πάστα από πράσινο κάρι

 

Πάστα κάρι για να τη φτιάξετε μόνοι σας ( πάστα με 12 υλικά)

  • 1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 κλωναράκια λέμονγκρας ψιλ/νο
  • 3 πράσινες καυτερές πιπεριές
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
  • 4 σκ. Σκόρδο ψιλ/νο
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ. γλ. Φις σος
  • 1 κ.σ. φρ. Τζίντζερ ψιλ/νο
  • 4 φύλλα λάιμ
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
  1. Για τη πάστα πράσινο κάρι που θα φτιάξουμε μόνοι μας, χρειάζεται να βάλουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και να τα πολτοποιήσουμε και είναι έτοιμα προς χρήση.
  2. Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο σε πολύ ζεστή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίτνζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
  3. Ρίχνουμε τη φις σος, τη σόγια, 2 μεγάλες κ.σ. πράσινο κάρι, έτοιμο ή από το δικό μας και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα καρύδας , αφήνουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο και το χυμό λάιμ και το κατεβάζουμε. Έτοιμο το σερβίρουμε με ρύζι ατμού ή ρυζομακάρονα….
  5. Σύνολο ψησίματος τα 15 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν βάλετε ψάρι ή γαρίδες, προσοχή στο ανακάτεμα και θέλει και λιγότερο χρόνο.
  • Όλα τα υλικά για το μαγείρεμα υπάρχουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή στα ασιατικά μαγαζιά τροφίμων. Για τη πάστα καρι τη σπιτική μερικά υλικά θα τα βρείτε μόνο στα καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα.
  • Δεν έβαλα φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος, γιατί δε βρήκα στο μανάβη μου σήμερα, αλλά έβαλα λίγο πολτό από φρέσκο κόλιανδρο που είχα προμηθευτεί για ώρα ανάγκης από τα ασιατικά.
  • Η συνταγή από το βιβλίο «Αυτή είναι η κουζίνα μου» του Β. Δρίσκα.
  • Στη φωτό με τα λάδια, το πρώτο μπουκάλι με σησαμέλαιο χρησιμοποιούμε το ανοιχτόχρωμο για σοταρίσματα. Το 2ο το καβουρντισμένο σησαμέλαιο το βάζουμε στο τέλος και για άρωμα σε κάποιες συνταγές.
  • Η Ταϊλάνδη και η κουζίνα της.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή