Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy Crystal Meth Online, Buying Crystal Meth Onlin
zazzyblessings@gmail.com 23.5.2024 11:27
Telegram @alexparkss Hire a Hitman Online All Coun
aloualex657@gmail.com 23.5.2024 2:27
Buying Crystal Meth Online
kojobame12@proton.me 21.5.2024 12:22
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国布朗大学Brown毕业证成绩单学历认证留信认证病假
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 8:02
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国达特茅斯学院毕业证成绩单学历认证留信认证病假条OF
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 8:00
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国加州理工大学毕业证成绩单学历认证留信认证病假条OF
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 7:59
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国约翰霍普金斯大学JHU毕业证成绩单学历认证留信认证
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 7:59
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国西北大学毕业证成绩单学历认证留信认证病假条OFFE
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 7:58
购买美国文凭(Q#微信956290760)办理美国宾夕法尼亚大学UPenn毕业证成绩单学历认证留信认
asfdefsa04@outlook.com 21.5.2024 7:58
Buying Crystal Meth Online
morgabelerim12@proton.me 20.5.2024 0:07
WhatsApp +1 719 924 5623 Buy Weed Cocaine in Dubai
aloualex657@gmail.com 19.5.2024 0:36
Buying Crystal Meth Online
morgabelerim12@proton.me 16.5.2024 18:14
Átfogó útmutató a magyar jogosítvány megszerzéséhe
bajajbilli@gmail.com 16.5.2024 16:39
WhatsApp +1 719 924 5623 Buy Weed Cocaine in Dubai
aloualex657@gmail.com 13.5.2024 1:26
cumpara permis de conducere înregistrat online ,(
youj0837@gmail.com 10.5.2024 15:42
Buy Original Documents online With just 1 Simple P
youj0837@gmail.com 10.5.2024 15:38
办理加拿大卡尔加里大学毕业证(+Q微信956290760)毕业证成绩单学历认证,留信网认证,购买大学
asfdefsa01@hotmail.com 10.5.2024 8:51
办理加拿大蒙特利尔大学毕业证(+Q微信956290760)毕业证成绩单学历认证,留信网认证,购买大学
asfdefsa01@hotmail.com 10.5.2024 8:42
办理加拿大温尼伯格大学毕业证(+Q微信956290760)毕业证成绩单学历认证,留信网认证,购买大学
asfdefsa01@hotmail.com 10.5.2024 8:38
办理加拿大萨省大学毕业证(+Q微信956290760)毕业证成绩单学历认证,留信网认证,购买大学文凭
asfdefsa01@hotmail.com 10.5.2024 8:37
Περισσότερα...


Ταϊλανδέζικο πράσινο κάρι με κοτόπουλο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Αρωματική και πεντανόστιμη ασιατική συνταγή που μπορεί να γίνει και με ψάρι ή γαρίδες.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 μερίδες
  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες ή φιλέτο ψαριού (πέρκα, συναγρίδα, γλώσσα)
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο για το σοτάρισμα ή σπορέλαιο , το σησαμέλαιο στο μεγάλο μπουκάλι που είναι ανοιχτόχρωμο και όχι το σκουρόχρωμο που είναι καβουρντισμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή ψιλ/νο
  • 2 κ.σ. φις σος
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κουτί κρέμα καρύδας ( 400 ) γρ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πάστα από πράσινο κάρι

 

Πάστα κάρι για να τη φτιάξετε μόνοι σας ( πάστα με 12 υλικά)

  • 1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 κλωναράκια λέμονγκρας ψιλ/νο
  • 3 πράσινες καυτερές πιπεριές
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
  • 4 σκ. Σκόρδο ψιλ/νο
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ. γλ. Φις σος
  • 1 κ.σ. φρ. Τζίντζερ ψιλ/νο
  • 4 φύλλα λάιμ
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
  1. Για τη πάστα πράσινο κάρι που θα φτιάξουμε μόνοι μας, χρειάζεται να βάλουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και να τα πολτοποιήσουμε και είναι έτοιμα προς χρήση.
  2. Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο σε πολύ ζεστή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίτνζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
  3. Ρίχνουμε τη φις σος, τη σόγια, 2 μεγάλες κ.σ. πράσινο κάρι, έτοιμο ή από το δικό μας και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα καρύδας , αφήνουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο και το χυμό λάιμ και το κατεβάζουμε. Έτοιμο το σερβίρουμε με ρύζι ατμού ή ρυζομακάρονα….
  5. Σύνολο ψησίματος τα 15 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν βάλετε ψάρι ή γαρίδες, προσοχή στο ανακάτεμα και θέλει και λιγότερο χρόνο.
  • Όλα τα υλικά για το μαγείρεμα υπάρχουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή στα ασιατικά μαγαζιά τροφίμων. Για τη πάστα καρι τη σπιτική μερικά υλικά θα τα βρείτε μόνο στα καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα.
  • Δεν έβαλα φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος, γιατί δε βρήκα στο μανάβη μου σήμερα, αλλά έβαλα λίγο πολτό από φρέσκο κόλιανδρο που είχα προμηθευτεί για ώρα ανάγκης από τα ασιατικά.
  • Η συνταγή από το βιβλίο «Αυτή είναι η κουζίνα μου» του Β. Δρίσκα.
  • Στη φωτό με τα λάδια, το πρώτο μπουκάλι με σησαμέλαιο χρησιμοποιούμε το ανοιχτόχρωμο για σοταρίσματα. Το 2ο το καβουρντισμένο σησαμέλαιο το βάζουμε στο τέλος και για άρωμα σε κάποιες συνταγές.
  • Η Ταϊλάνδη και η κουζίνα της.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή