Τα λαζάνια της Ειρήνης
- 1 πακέτο λαζάνια ,
- 1κουτί μικρό κρέμα γάλακτος ,
- 10 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι και κομμένες στα δύο .
- 3-4 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια ,
- 300 γραμμάρια μπέικον κομμένο λωρίδες .
- 250 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα .
- 1 κουταλιά της σούπας φυτίνη .
- Αλάτι και πιπέρι .
- Βράζουμε τα λαζάνια με λίγο αλάτι , τα σουρώνουμε και βάζουμε μέσα την κουταλιά την φυτίνη . Τα ρίχνουμε σε μέτριο ταψί .
- Βάζουμε τις ντομάτες κομμένες , τις ελιές στα δύο κομμένες , το μπέικον λωρίδες , την παρμεζάνα τριμμένη , την κρέμα γάλακτος , και λίγο μαυροπίπερο . Ανακατεύουμε καλά .
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε την μακαρονάδα μας περίπου μισή ώρα , προσέχοντας να μην αρπάξει . Σερβίρεται ζεστή .
Αγοράζουμε παρμεζάνα κομμάτια , την έχουμε στο ψυγείο και τρίβουμε όση θέλουμε ! Είναι καλλίτερη από την τριμμένη σε φακελάκια και αντέχει πολύ στο ψυγείο !