Συκώτι μοσχαρίσιο πικάντικο
- 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
- 2 πράσινες πιπεριές σε μπαστουνάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά ή Φλωρίνης σε μπαστουνάκια
- 1 πορτοκαλί πιπεριά σε μπαστουνάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- ρίγανη ή θυμάρι
- αλατοπίπερο
- ανάμεικτα μπαχαρικά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνι
- 1 ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί
- χυμό ενός λεμονιού
- Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι,στραγγίζουμε καλά,το κόβουμε σε κομματάκια μέτρια και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά,ρίχνουμε τα συκωτάκια στο καυτό λάδι,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και τηγανίζουμε γυρίζοντας τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προς το τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές,αλατοπιπερώνουμε,πασπαλίζουμε με ρίγανη, σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, και τα μπαχαρικά,αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
- Προσέχουμε να μην πιει το λαδάκι του και μας στεγνώσει.Σβήνουμε τη φωτιά μας και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι.
- Αν θέλουμε το σερβίρουμε με ρύζι ή σαλάτα εποχής.