Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Στήθη κοτόπουλου με τραγανή κρούστα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα κρατήσει το κοτόπουλό μας τρυφερό και ζουμερό.

Συστατικά
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.γλ. κοφτά φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. γεμάτες τριμμένη παρμεζάνα
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Μόνο πιπέρι
  • 4-6 φέτες προσούτο
  • Λίγο λάδι
Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε τα 2 φιλέτα κοτόπουλου μέσα σε διαφάνεια και τα χτυπάμε με τον μπάτη να ανοίξουν ελαφρά ώστε το φιλέτο μας να έχει το ίδιο πάχος παντού.
  2. Ρίχνουμε επάνω τους πιπέρι, θυμάρι, ξύσμα, παρμεζάνα.
  3. Τέλος καλύπτουμε με 2-3 φέτες προσούτο ..
  4. Σε τεφάλ τηγάνι βάζουμε ένα κουταλάκι λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί και με προσοχή βάζουμε τα φιλέτα από την πλευρά που είναι το προσούτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4-5 (μέγιστο 9).
  5. Μόλις ξεροψηθούν καλά για 4-5 λεπτά από αυτήν την πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη, για άλλα 4-5 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με πουρέ ή σαλάτα πράσινη ή ψητά λαχανικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε συνταγή του Jamie Oliver

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 06 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λατρεμένο το κοτόπουλο για μένα και αυτή την πρόταση τη βρίσκω εξαιρετική!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 06 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιος τροπος για να σταθει ζουμερο το στηθος κοτοπουλο,του δινει και γευση!!
Σχόλιο από afroditi , Κυριακή, 06 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κολασμένη και αυτη η συνταγη σου Ηλιάννα!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμα τα φιλέτα κοτόπουλου με αυτόν τον τρόπο φτιαγμένα!!
Σχόλιο από erotas , Δευτέρα, 07 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίος τρόπος να μείνει ζουμερό γεμάτο γεμάτο γεύσεις.
Σχόλιο από linmak88 , Κυριακή, 21 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
C'est manifique!!!!!
Aν χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο αλλαντικό;
Μου προτείνεις κάποιο άλλο Ηλαάνα μου;
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 21 Νοέμβριος 2010
Λίνα, δε θα πρότινα κανένα άλλο αλλαντικό, γιατί αυτό το προσούτο είναι λεπτό και κολλά επάνω στο κρέας δημιοργώντας μιά απίθανη λεπτή,τραγανη κια εύγευστη κρούστα όταν ψηθεί.Με άλλο αλλαντικό δεν θα την πετύχεις.
Γενικά... θέλω να πω ότι δεν είναι τόσο ακριβό το προσούτο, διότι χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα, ώστε μας έρχεται φτηνά ακόμα και σε σχέση με τα άλλα αλλαντικά
Μεταφορά στην κορυφή