Στήθη κοτόπουλου με τραγανή κρούστα
Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα κρατήσει το κοτόπουλό μας τρυφερό και ζουμερό.
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.γλ. κοφτά φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. γεμάτες τριμμένη παρμεζάνα
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Μόνο πιπέρι
- 4-6 φέτες προσούτο
- Λίγο λάδι
- Τοποθετούμε τα 2 φιλέτα κοτόπουλου μέσα σε διαφάνεια και τα χτυπάμε με τον μπάτη να ανοίξουν ελαφρά ώστε το φιλέτο μας να έχει το ίδιο πάχος παντού.
- Ρίχνουμε επάνω τους πιπέρι, θυμάρι, ξύσμα, παρμεζάνα.
- Τέλος καλύπτουμε με 2-3 φέτες προσούτο ..
- Σε τεφάλ τηγάνι βάζουμε ένα κουταλάκι λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί και με προσοχή βάζουμε τα φιλέτα από την πλευρά που είναι το προσούτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4-5 (μέγιστο 9).
- Μόλις ξεροψηθούν καλά για 4-5 λεπτά από αυτήν την πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη, για άλλα 4-5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πουρέ ή σαλάτα πράσινη ή ψητά λαχανικά.
Σε συνταγή του Jamie Oliver
Aν χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο αλλαντικό;
Μου προτείνεις κάποιο άλλο Ηλαάνα μου;
Γενικά... θέλω να πω ότι δεν είναι τόσο ακριβό το προσούτο, διότι χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα, ώστε μας έρχεται φτηνά ακόμα και σε σχέση με τα άλλα αλλαντικά