Σπιτικά Λουκάνικα Πηλίου
Φτιάχνουμε μόνοι μας υπέροχα σπιτικά λουκάνικα και τα στεγνώνουμε έξυπνα και γρήγορα.
- 2.κιλα προβειο κρέας σε κιμά
- 500 γρ μοσχαρι κιμά
- 500 γρ χοιρινο σπάλα κομμένο σε πολυ μικρα κομματάκια
- αλατι δοκιμάζουμε
- πιπερι μαυρο,
- μπουκουβο αρκετό
- ριγανη αρκετή
- 200 γρ σκόρδο κομμένο
- 4 κ σ μπαχαρι τριμμενο
- 1 κιλο κρεμμυδια τριμμενο η Καλύτερα σε σκονη
- κυμινο αρκετό
- Θυμαρι αρκετό
- 2-4 κ σ Καπνιστή πάπρικα σκονη
- 1 κ σ Παπρικα σκονη γλυκια
- 1 κ σ Παπρικα σκονη καυτερη
- Κρασι Κοκινο
- Ξύδι μπαλσαμικο
- ( Αν θελουμε βαζουμε και Μείγμα για τρικαλινά λουκάνικα (σε όλα τα μπαχαράδικα, έτσι το ζητάτε)
- Ανακτευω ολα τα μπαχαρικά με το ψιλοκομμένο κρέας και δοκιμάζω, αν θελω προσθέτω και αλλα καρυκεύματα. Το βάζω στο ψυγείο μια νύχτα. Και μετα γεμίζω το εντερο.
- Το πασπαλίζω λιγο με ρίγανη το κρεμάω σε μέρος στεγνο , με αέρα οχι με υγρασία για 24 ώρες να φύγουν τα υγρά και να στεγνώσουν. Εγω το εβαλα στο μπάνιο και εβαλα ανεμιστήρα να στεγνώσει γρήγορα.
- Την άλλη μέρα ειναι σχεδόν στεγνά, εχουν παρει ενα σκούρο χρωμα ,μετα στο ψυγείο που το εχω κατεβασει στο 1, δεν θελω να εχει υγρασία, το αφήνω για 2-3 ημέρες όσες πιο πολλές ημέρες ειναι στο ψυγείο τόσο πιο πολυ στεγνώνει μαζεύει και γίνεται πιο νόστιμο. Μετα την ψυξη κατευθείαν στο γκριλ !
Μπαχαρικά και ποσότητες της αρεσκείας σας.