Σουφλέ σοκολάτας
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.
- 2 κρόκους αυγών.
- 4 κουταλιές ζάχαρη.
- 3 ασπράδια αυγών.
- Άρωμα βανίλιας.
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
- 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν- μαρί και την αφήνουμε να φέρει θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε τα κροκάδια με την ζάχαρη, αρωματίζουμε με την βανίλια. Προσθέτουμε λίγη -λίγη την λιωμένη σοκολάτα. Στην συνέχεια την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε και την μαρέγκα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα ,το ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 17 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε με ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
H ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και σε ατομικά φορμάκια και να ψηθεί στους 180ο για 10 ακριβώς λεπτά.
Καλά είναι να τρώγονται ζέστα γιατί όταν κρυώσουν σφίγγουν.
Η συνταγή είναι του αγαπημένου μας Ηλία Μαμαλάκη.