Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2289-gavrosmarinatos11.jpg
Γαύρος μαρινάτος



Σοκολατένιο κέικ ή τούρτα της Αλεξίας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 01 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Το κέικ αυτό είναι αφιερωμένο στην μνήμη της πιο γλυκιάς, χαμογελαστής, ευγενικής μαγείρισσας της Αλεξίας Αλεξιάδου, που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας. Θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα

Για το κέικ:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 3/4 κούπας κακάο,
  • 1/2 κουταλιά μπέικιν πάουντερ,
  • 1/4 κ.γλ. σόδα,
  • 124 γρ. μαργαρίνη σοφτ,
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη,
  • 1 μεγάλο αυγό,
  • 1/2 κούπα γάλα,
  • 1 βανίλια,
  • 150 γρ. κριμ τσιζ {ή τυρί κρέμα φιλαδέλφεια},
  • 125 γρ, κουβερτούρα λιωμένη.

Για την κρέμα:

  • 1 1/2 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια,
  • 3 1/2 κούπες γάλα,
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί.
Οδηγίες
  1. Σε μπολ ενώνουμε το αλεύρι,μπέικιν,κακάο και σόδα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει,ρίχνουμε το αυγό συνεχίζουμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα ,το τυρί χτυπάμε για 1' ρίχνουμε και την λιωμένη κουβερτούρα.
  4. Τέλος προσθέτουμε και το μείγμα αλεύρι-κακάο χτυπάμε σε αφράτο μείγμα κέικ.
  5. Ρίχνουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180ο για 40-45 λεπτά περίπου προσέχοντας να μην μας στεγνώσει.
  6. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει το κέικ και ετοιμάζουμε την κρέμα.
  7. Χτυπάμε το γάλα με το χρώμα και την κρέμα στιγμής μέχρι να πήξει.
  8. Κόβουμε στην μέση οριζόντια το κέικ βάζουμε ανάμεσα την κρέμα,κρατάμε λίγη να διακοσμήσουμε το κέικ.
  9. Καλύπτουμε ή κάνουμε ροζέτες με την κρέμα απάνω,πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
  10. Διατηρούμε το κέικ στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η Αλεξία έχει κάνει μικρά τουρτάκια φτιάχνοντας μάφινς μοιράζοντας το μείγμα του κέικ σε 18 θήκες και έπειτα έκοψε 3 φέτες από κάθε μάφινς τις έβαλε σε ποτηράκια εναλλάξ με την κρέμα φτιάχνοντας τουρτάκια. Η συνταγή είναι από το τεύχος Οκτωβρίου 2014 του Realfood!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή