Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Kansas Metropolis Chiefs at Contemporary Orleans
David77 8.1.2021 6:33
Is it year for the Patriots toward get started
David77 8.1.2021 6:32
Charvarius Ward guarantees his self-proclaimed
David77 8.1.2021 6:31
Charvarius Ward ensures his self-proclaimed lumpis
David77 8.1.2021 6:27
Knee-Jerk Reactions: Colts employ huge minute 50 %
David77 8.1.2021 6:27
Cowboys vs. 49ers ultimate problems short article
David77 8.1.2021 6:25
Bengals waive Takk McKinley and minimize Ohea
David77 8.1.2021 6:24
Panthers vs Lions: 4 issues with Delight of Detroi
David77 8.1.2021 6:24
Countless numbers demonstrate up for AFC East winn
David77 8.1.2021 6:22
Broncos announce 7 days 11 will be remaining house
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:46
Falcoholinks: All the Falcons information oneself
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Jaguars husband or wife with Duval County Manager
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Silver Minings: Postgame response just after Raide
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:43
2020 Houston Texans Activity Working day Reside: T
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:42
The Steelerschecklist of harm grows likely into 7
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:41
Seahawks GM John Schneider incorporates performed
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:40
Pod-TST: Recuperating against Rams reduction towar
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:38
Panthers 23 Falcons 16: 8 winners versus Carolina
Jeremiah 3.12.2020 9:22
Bengals cornerback Adam Jones pleads guilty to
Jeremiah 3.12.2020 9:21
Teams without a bye have a tough road to the Super
Jeremiah 3.12.2020 9:20
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1549-marmeladasyko.jpg
Σύκα μαρμελάδα



Σοκολατένια απόλαυση

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2016
none
Περιγραφή

Πραγματικά για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι απόλαυση, μια δοκιμή και θα δικαιωθείτε για την προσπάθεια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 4 αυγά (μαρέγκα)
  • 4 φλ/κια ζάχαρη
  • 4 φλ/κια αλευρι φαρίνα
  • 4 κ.σ νερό
  • Μία πρέζα αλάτι,
  • βανίλιες ,
  • 3 κ.σ κακαο.
  • ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 Μεγάλο ποτήρι νερό,
  • 1/2 ζάχαρη
  • 1/2 φλ/κι λικέρ
  • ΚΡΕΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
  • 1 λιτρο γάλα
  • 1 φλ/να αλεύρι(ανακατεύεις όσο ακομα ειναι κρύο το γάλα)
  • 1 φλ/να ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλη κουταλια βούτυρο
  • 1 βανίλια.... βραζεις την κρέμα και την ρίχνεις σε στρωσεις αναμεσα στα
  • παντεσπανια αφου ρίξεις το σιρόπι.
  • ΚΡΕΜΑ GARNI ζαχαροπλαστικης
  • ακουλουθεις την συνταγη του κουτιου
  • ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 200 ΓΡ κουβερτουρα και λιγη σοκολάτα γαλακτος
  • 170 γρ γάλα εβαπορε οπως είναι
  • 1κ.σ μέλι ή γλυκόζη
Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε το παντεσπάνι με το γνωστό τρόπο και με τη σειρά που τα δίνω.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180 βαθ. στον αέρα περίπου μεχρι να ροδίσει λιγο, (με την βοήθεια της οδοντογλυφίδας σαν δοκιμη) .
  3. Αφήνουμε να κρυώσει καλα και την κόβουμε σε δυό μέρη η και σε τρία αν εχει γίνει πολυ φουσκωτή.
  4. Φτιάχνουμε το σιρόπι με τρία λεπτα βρασιμο απο την ωρα που θα παρει βράση.
  5. Χτυπάμε την garni και την βαζουμε στο ψυγειο. Αρχίζουμε τοποθετώντας την βάση, σιροπιάζουμε ,ρίχνουμε την μισή ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τοποθετουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, σιροπιάζουμε πάλι, κρεμα γάλακτος, και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγειο.
  6. Στρώνουμε μετα την κρέμα ζαχαροπλαστικής garni,και πάλι στο ψυγείο.
  7. Βράζουμε το γάλα σ ενα μπρίκι και τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σ ένα μπολάκι.Ριχνουμε το γάλα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνέχεια ώστε ναχουμε μια ρευστή κρέμα. Την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
  8. Κόβουμε μακροστενες σαν κορδελες λαδόκολα 10 ποντων περιπου αναλογα με το ύψος της τούρτας και τις κολάμε γύρω απο το γλυκό ώστε να μη μας φύγει η σοκολάτα στο πλαι μιας και είναι ρευστή.(Αν όμως την βάλουμε σε ταψί και δεν χρειασθει να είναι έξω, δεν κανουμε αυτην την διαδικασία).
  9. Θα πρέπει η τούρτα να μείνει στο ψυγείο μιά μέρα ή ένα βραδυ.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το παντεσπάνι αυτο είναι τέλειο, ποτε δεν θα πειραματισθειτε με κάποιο άλλο ειναι ευκολο και αν θελετε λευκη τουρτα δεν βάζετε το κακάο. ( όλες τις τούρτες μου τις φτιάχνω μ αυτο το παντεσπίνι). Θέλει αρκετό σιρόπι να γίνει ''μουσκεμα'' για να μην είναι ψωμένια η τουρτα όπως λεω εγω τις στεγνές τούρτες.
  • Όταν κόβουμε τα κομμάτια είναι γνωστό ότι σε κάθε χάραγμα θα σκουπίζουμε το μαχαίρι με μια χαρτοπετσέτα.
Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016
Το παντεσπάνι για τις φίλες που ρωτουν γινεται ως εξης..
Χωρίζω τους κρόκους απο τ αυγά και χτυπω τ ασπραδια σε μαρέγκα.
Στο μίξερ τους βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα,τη βανίλια το νερό , το αλάτι το κακάο και το αλευρι σιγά σιγά. Στο τέλος προσθετω και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω όχι με το μιξερ αλλα με μιά σπάτουλα το μειγμα. Στο ταψί έχω βάλει λαδόκολα και ψηνω σε προθερμασμένω φουρνο μέχρι να ροδίσει λιγακι περίπου 15 λεπτά . δοκιμάζοντας πάντα με την οδοντογλυφίδα μήπως και δεν εχει ψηθει.
Μεταφορά στην κορυφή