Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2557-tsourekimpompel.jpg
Tσουρέκι Μπόμπελ



Σιμιγδαλένιος χαλβάς

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας χαλβάς κάπως διαφορετικός με χυμό πορτοκαλιού, σταφίδες και κουκουνάρι!

Συστατικά
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο μείον ένα δάχτυλο παρακάτω,
  • 1 και 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό,
  • 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό.
  • 3 ποτήρια ζάχαρη.
  • 4 ποτήρια νερό και 2 κουταλιές ακόμη.
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι,
  • 1 μεγάλη χούφτα ξανθές σταφίδες,
  • χυμό ενός πορτοκαλιού,
  • κανέλα ξύλο και σκόνη.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν ,όταν πάρει 1-2 βράσεις προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύλο της κανέλας.βΣυνεχίζουμε για 5 λεπτά και το αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, που το γυρίζουμε να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρι, και τον γυρίζουμε λίγο ακόμη, στην συνέχεια βάζουμε και τις σταφίδες. Μόλις πάρει το χρώμα που θέλουμε τον ρίχνουμε στο σιρόπι που αφαιρέσαμε το ξύλο της κανέλας.
  3. Βράζουμε τον χαλβά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι, για να μην κολλήσει. Όταν σηκώσουμε το κουτάλι και δεν πέφτει ο χαλβάς τότε είναι έτοιμος.
  4. Σκουπίζουμε τα χείλη της κατσαρόλας τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και μετά με το καπάκι του, για να απορροφήσει η πετσέτα τους υδρατμούς.
  5. Τον αφήνουμε μισή ώρα σε κρύο μέρος, και μετά τον φορμάρουμε και τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα!
Σχόλια
Σχόλιο από NantiaK , Παρασκευή, 29 Νοέμβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο γλυκό!! Το φτιάχνουμε συνέχεια στο σπίτι και το καταβροχθίζουμε!
Μεταφορά στην κορυφή