Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

587-florentines1.jpg
Φλωρεντινέρ (Florentiner)



Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε δαφνόφυλλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 07 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ένα ιδιαίτερα μυρωδάτο και νόστιμο μεζεδάκι , για να συνοδεύσει το ουζάκι μας ή την μπύρα μας .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό σαρδέλες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο πιεσμένο στην πρέσα
  • Λίγο αλάτι
  • 5 κ.σ. ψωμί τριμμένο στο μπλέντερ για να είναι ψιχουλιαστό ( περίπου μιάμιση φέτα ψωμιού του τόστ )
  • Μισή κούπα φέτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο λάδι τόσο ώστε να έχουμε νοτίσει το μείγμα μας
  • Λίγη ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Λίγο λάδι για ράντισμα στο τέλος
  • Φύλλα φρέσκα δάφνης
Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε , πλένουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες . Προσέχουμε να αφαιρέσουμε το κόκαλο χωρίς να χωρίσουμε το ψάρι στα 2. Δείτε στις φωτό .
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το ψωμί , το μαϊντανό , το σκόρδο , τα τυριά και το λάδι .
  3. Απλώνουμε τις σαρδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά καθώς ρίχνουμε και λίγη ρίγανη .
  4. Με το χέρι ή κουταλάκι μοιράζουμε τη γέμιση πάνω στις ανοιγμένες σαρδέλες .
  5. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα δαφνόφυλλα για να ακουμπήσουμε πάνω τους τις γεμισμένες σαρδέλες .
  6. Παίρνουμε μία μία τις σαρδέλες και προσπαθώντας να τις κλείσουμε τις τοποθετούμε στο ταψί ή πυρέξ τη μια δίπλα από την άλλη στριμωχτά .
  7. Περιχύνουμε με λίγο λαδάκι τις σαρδέλες μας και ψήνουμε στους 200ο για 20 λεπτά . Προς το τέλος ανάβουμε το γκριλ για να ροδίσουν λίγο .
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 10 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιος μεζές!! Αρωματικές, γευστικές και πρωτότυπες ο σαρδελίτσες!!
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 10 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικός ουζοτσιπουρομπυρομεζές! Θα τον φτιάχνουμε τα καλοκαιρινά βραδάκια.
Σχόλιο από afroditi , Δευτέρα, 10 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σκίζει απο παρουσιά το φαγάκι , φαντάζομαι θα σκίζει και απο γεύση και απο μυρωδιές!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 10 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τι να πω,φοβερος μεζες!!!!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Σάββατο, 02 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος τρόπος κι αυτός! Κι εγώ θα το επιχειρήσω.
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμες έγιναν οι σαρδέλες Ηλιάννα!!!!!

Μεταφορά στην κορυφή