Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε δαφνόφυλλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 07 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ένα ιδιαίτερα μυρωδάτο και νόστιμο μεζεδάκι , για να συνοδεύσει το ουζάκι μας ή την μπύρα μας .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό σαρδέλες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο πιεσμένο στην πρέσα
  • Λίγο αλάτι
  • 5 κ.σ. ψωμί τριμμένο στο μπλέντερ για να είναι ψιχουλιαστό ( περίπου μιάμιση φέτα ψωμιού του τόστ )
  • Μισή κούπα φέτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο λάδι τόσο ώστε να έχουμε νοτίσει το μείγμα μας
  • Λίγη ρίγανη
  • Πιπέρι
  • Λίγο λάδι για ράντισμα στο τέλος
  • Φύλλα φρέσκα δάφνης
Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε , πλένουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες . Προσέχουμε να αφαιρέσουμε το κόκαλο χωρίς να χωρίσουμε το ψάρι στα 2. Δείτε στις φωτό .
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το ψωμί , το μαϊντανό , το σκόρδο , τα τυριά και το λάδι .
  3. Απλώνουμε τις σαρδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά καθώς ρίχνουμε και λίγη ρίγανη .
  4. Με το χέρι ή κουταλάκι μοιράζουμε τη γέμιση πάνω στις ανοιγμένες σαρδέλες .
  5. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα δαφνόφυλλα για να ακουμπήσουμε πάνω τους τις γεμισμένες σαρδέλες .
  6. Παίρνουμε μία μία τις σαρδέλες και προσπαθώντας να τις κλείσουμε τις τοποθετούμε στο ταψί ή πυρέξ τη μια δίπλα από την άλλη στριμωχτά .
  7. Περιχύνουμε με λίγο λαδάκι τις σαρδέλες μας και ψήνουμε στους 200ο για 20 λεπτά . Προς το τέλος ανάβουμε το γκριλ για να ροδίσουν λίγο .
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 10 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιος μεζές!! Αρωματικές, γευστικές και πρωτότυπες ο σαρδελίτσες!!
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 10 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικός ουζοτσιπουρομπυρομεζές! Θα τον φτιάχνουμε τα καλοκαιρινά βραδάκια.
Σχόλιο από afroditi , Δευτέρα, 10 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σκίζει απο παρουσιά το φαγάκι , φαντάζομαι θα σκίζει και απο γεύση και απο μυρωδιές!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 10 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τι να πω,φοβερος μεζες!!!!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Σάββατο, 02 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος τρόπος κι αυτός! Κι εγώ θα το επιχειρήσω.
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμες έγιναν οι σαρδέλες Ηλιάννα!!!!!

Μεταφορά στην κορυφή