Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Πολύ νόστιμη σάλτσα ντομάτας για πολλές χρήσεις.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     3 κονσερβες ντοματάκια  ολόκληρα στραγγισμένα,  χωρις το ζουμι που εχει η κονσερβα
  •     2 σκορδα φρεσκα κομμενα στη μεση
  •     2 κρεμμυδια κομμενα στα 4
  •     1 κ,σ.  ζαχαρη
  •     λαδι
  •     μετα το ψησιμο θελουμε ακομη αυτα τα υλικα
  •     1|2 ποτηρι ασπρο κρασι
  •     3|4 νερο απο το ιδιο ποτηρι κρασιου
  •     1,κ σ σκονη λαχανικων
  •     Μισο ματσο βασιλικο φρεσκο
  •     2κ,σ.  λαδι
  •     Αλατι,  πιπερι
Οδηγίες

  1.     Αναβουμε τον φουρνο στους 190 βαθμους.     Σε ταψι φουρνου βαζουμε λαδοκολλα
  2.     Αφηνουμε τις ντοματες να στραγγισουν λιγο απο τα υγρα τους.
  3.     Κοβουμε τις ντοματες στη μεση, τις βαζουμε στο ταψι, τις πασπαλιζουμε με την ζαχαρη.
  4.     Εβαλα τα 2 σκορδα φρεσκα κομμενα στη μεση και τα κρυμυδια αναμεσα στις ντοματες
  5.     και τα αλειψα με λαδι,    τα εψησα στο φουρνο για 60 λεπτα  ισως και περισοτερο στους 190 βαθμους .
  6. Αν βγαλουν νερο,  πρεπει  να εχει εξατμιστεί στην διαρκεια του ψησιματος. Ψηνουμε μεχρι να ψηθουν καλα και να μαυρισουν λιγο στις ακρες τους και τα κρεμμυδια με τα σκορδα να εχουν ενα χρωμα σκουρο σχεδον μαυρο, βλεπετε τις φωτο που εχω βαλει.
  7.  Τα αφησα να κρυωσου,ν καθαρισα τα σκορδα απο τις φλουδες τους και τα εβαλα στο μπλεντερ.    Ριχνουμε το αλατ-ι πιπερι και 2 κ,σ. λαδι ελιας, φυλλα απο φρεσκο βασιλικο σχεδον μισο ματσο,  μισο ποτηρι ασπρο κρασι μετα εβαλα στο ποτηρι το ιδιο μεχρι στα 3|4 νερο, εβαλα και λιγη σκονη απο λαχανικα ΚΝΟΡ και τα χτυπησα ολα μαζι.
  8.     Βαζουμε την σαλτσα σε βαζακι και την κραταμε σε ψυγειο,  δεν ξερω ποσο, γιατι την φαγαμε σε 4 ημερες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Σάββατο, 17 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτή η σαλτσούλα πρέπει να είναι πάρα πολύ νόστιμη και όπως είπες για πολλές χρήσεις!!
Μεταφορά στην κορυφή