Red velvet με φυσικό κόκκινο χρώμα

Κέικ και μαφινάκια με φυσικό κόκκινο χρώμα με... παντζάρια! Ναι, μην σας φανεί περίεργο είναι πεντανόστιμα και αφράτα.
- 1 φλ.τσαγιού πουρέ παντζάρια,
- 2 κουτ. σ. λευκό ξύδι,
- χυμό ενός λεμονιού,
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος,
- 125 γρ.βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου,
- 200 γρ. ζάχαρη,
- 2 αυγά,
- 250 γρ. αλεύρι,
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες,
- 1 κ.σ. κακάο,
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ.
Γλάσο:
- 125 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου ,
- 250 γρ τυρί κρέμα,
- 200 γρ. άχνη,
- καρύδα,διάφορες καραμελίτσες,τρούφα κ.αλ. για διακόσμηση.
- Τρίβουμε τα πατζάρια σε μπολ.Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ξύδι και τα βάζουμε στο μούλτι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε και την κρέμα, χτυπάμε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά να ασπρίσουν, προσθέτουμε τα αυγά ένα,ένα, προσθέτουμε το μείγμα πουρέ-κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, χτυπάμε καλά τα υλικά.
- Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι,μπέικιν και κακάο χτυπώντας να ενσωματωθούν όλα μαζί σε αφράτο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή μία φόρμα του κέικ,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα τα ατομικά και 45' τη φόρμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ, το τυρί και την άχνη μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
- Χωρίζουμε το μείγμα και το χρωματίζουμε(αν θέλουμε), καλύπτουμε το κέικ ή τα κεκάκια μας και πασπαλίζουμε με καρύδα ή τρούφα.
Εγώ έφτιαξα 6 μικρά κεκάκια σε φόρμα σιλικόνης με ανοιξιάτικα σχέδια,6 μικρά απλά και ένα σε μέτριο στρογγυλό ταψάκι. Το ταψάκι το διακόσμησα με 3 χρώματα γλάσου δλδ.ανακάτεψα σε μπολ και τα 3 χρώματα ελαφρά και έγινε ένα τρίχρωμο γλάσο! Βάζω εδώ τη συνταγή για περισσότερες λεπτομέρειες και ιδέες διακόσμησης
Σε ευχαριστώ πολύ για τα σκουφάκια.