Ρεβίθια…viva Mexico!
- Μισό κιλό ρεβίθια μουλιασμένα 12 ώρες το λιγότερο
- Νερό 2 λίτρα περίπου
- Μισή κούπα λάδι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ / νο
- 3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
- 2 κουτιά κονκασέ ντοματάκια
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες τριμμένες
- Αλάτι , πιπέρι , μαϊντανός
- Μισή κούπα άσπρο ξύδι
- 1 κ.γλ. τριμμένο κόλιαντρο
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 γαρίφαλο
- 1 ξύλο κανέλα
- 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
- 1 φύλλο δάφνης
- Βάζουμε τα φουσκωμένα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου να μαλακώσουν .
- Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και κρατάμε 1 κούπα ζωμού .
- Σε κατσαρολάκι φτιάχνουμε το αρωματισμένο μας μείγμα , βάζοντας το ξύδι , τα μπαχαρικά και τη δάφνη να βράσουν σκεπασμένα για 10 σε χαμηλή φωτιά . Στραγγίζουμε και κρατάμε το αρωματισμένο ξύδι .
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι , το σκόρδο και την πιπεριά . Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ , τη ζάχαρη , το αρωματισμένο ξύδι , τις καυτερές πιπεριές , το ζουμί από τα ρεβίθια , αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά περίπου .
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε για ένα 20λεπτό ακόμα για να δέσουν οι γεύσεις και να ολοκληρωθεί το ψήσιμο και είναι έτοιμο .
Μπορούμε αντί του αρωματισμένου ξυδιού, να βάλουμε στη σάλτσα μας 1-2 κουταλιές της σούπας μεξικάνικο μπαχαρικό, για να γλυτώσετε μια μικρή ταλαιπωρία.