Ρεβίθια με ρύζι
- 1/2 κιλό ρεβίθια,
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής,
- 3/4 του φλιτζανιού λάδι,
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας,
- 1 χούφτα ρύζι καρολίνα,
- αλάτι,πιπέρι
- λεμόνι
- Μουλιάζουμε απoβραδίς τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με την σόδα.
- Το πρωί τα σουρώνουμε και τα πλένουμε καλά.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό (2 κιλά)και τα ξαφρίζουμε ενώ βράζουν,μέχρι να μη έχουν πια αφρό.
- Προσθέτουμε το λάδι ,το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Όταν μαλακώσουν καλά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και μετά από λίγο το ρύζι και το αλάτι.Αν χρειαστεί νερό ,προσθέτουμε ζεστό και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν βράσει και το ρύζι κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι και μαύρο πιπέρι.
Είναι μια απλή συνταγή με όσπρια που είναι τόσο ωφέλιμα!