Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψάρι Φιλέτο Μεντιτερανέ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ένας πολύ νόστιμος τρόπος να φτιάξουμε το ψάρι μας στο φούρνο με αυτό το μείγμα λαχανικών.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

500 γρ φιλέτο σολομού ή μπακαλιάρο
400 γρ ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
3 κ, σ. μαϊντανό
λίγη πάπρικα κόκκινη
1 κ.σ. λάδι
60 γρ βούτυρο
1 μικρό Κρεμμύδι σε ζάρια κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε ζάρια κομμένο
30 γρ παξιμάδι τριμμένο
3 κ.σ. μαϊντανό,
4 κ.σ. αρωματικά βότανα, από την κατάψυξη (είναι σε κουτάκι, αν βρείτε) προαιρ.
10 μαύρες ελιές σε κομματάκια
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κομματάκια
Αλατοπίπερο
100 ml ζωμό ψαριών

Οδηγίες

Πλένουμε τα φιλέτα των ψαριών, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθεί. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την μελιτζάνα και σοτάρουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα και το παίρνουμε από την φωτιά.

Ρίχνουμε το παξιμάδι, τα βότανα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τις ελιές και τα κάνουμε ένα μίγμα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε τα ψάρια σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Βάζουμε επάνω το μείγμα και ρίχνουμε τον ζωμό.

Το βάζουμε στον φούρνο στο μεσαίο μέρος και ψήνουμε για 15 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά το κοιτάμε αν έχει νερό, αν όχι, ρίχνουμε λίγο ακόμη και το βάζουμε για 10 λεπτά στο γκριλ.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες νερόβραστες και σαλάτα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2010
Τι υπέροχη μεσογειακή συνταγή για ψάρι!!!Αντί για ζωμό ψαριού που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, μπορούμε να βάλουμε λαχανικών;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2010
εδω Ηλιαννα μου πουλανε σε βαζα απο ολα τα ειδη ,λαχανα,αστακο,αρνι,κτλ
ναι μπορειτε και σε κυβο με λιγο ζεστο νερο αραιωμενο μπορειτε να βαλετε
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2010
Yπέροχη συνταγή!!!Μπράβο για μία ακόμα φορά Μπιάνκα!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξίσου ωραία συνταγή και αυτή για ψάρι! Μπράβο Bianka!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα αρώματα και γεύσεις. Έβαλα φιλέτο πέρκας και αντί μελιντζάνα έβαλα κόκκινη πιπεριά. Δεν έβαλα ζωμό ψαριού και καθόλου υγρά. Από αρωματικά βότανα έβαλα μαϊντανό, βασιλικό και ρίγανη. Το έψησα στους 200ο για 25 λεπτά και 5 λεπτά στο γκριλ. Να το φτιάξετε, γιατί είναι μια απίθανη συνταγή!
Μεταφορά στην κορυφή