Πίτα με αμπελόφυλλα, γιούρτι και μυρωδικά
- 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
- 2/3 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό,
- 2/3 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο,
- 2/3 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο,
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
- ½ κουταλάκι πιπέρι,
- 1 κ.αλάτι,
- 25-30 φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε άλμη,
- 1/4 φλιτζανιού λάδι.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το καλαμποκάλευρο ή το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, το πιπέρι, το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αλείφουμε καλά με λάδι ένα πυρέξ περίπου 22 Χ 23 εκ. και απλώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα τα μισά αμπελόφυλλα.
- Αλείφουμε καλά με λάδι τα αμπελόφυλλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα και τα αλείφουμε με αρκετό λάδι.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 45 λεπτά περίπου.
- Τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο,αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό, η πίτα μας είναι έτοιμη.
- Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και την κόβουμε.
Τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύα!εγώ την έψησα σε φόρμα του κέικ.