Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2798-keikportokalilait1.jpg
Κέικ πορτοκάλι light



Πελτές κυδώνι ρουμπινάτος

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 22 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μιά συνταγή παραδοσιακή που την έκανε η μάνα μου!

Συστατικά
  • 4 μέτρια κυδώνια.
  • 2  ποτήρια νερού ζάχαρη.
  • λεμόνι χυμό.
  • λίγο αλάτι.
  • 2-3 φυλλαράκια αμπαρόριζα δεμένα ματσάκι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε από το χνούδι τα κυδώνια και τα πλένουμε. Τα σκουπίζουμε καλά και τα κόβουμε στα 4. Τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε την καρδιά με τα κουκούτσια, που τα βάζουμε σε ένα τούλι η τουλπάνι και τα δένουμε σφιχτά.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κομμάτια των κυδωνιών μαζί και το τουλπάνι με τα φλούδια και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα βράζουμε περίπου μια ώρα για να βγάλει το κυδώνι το ζουμί του. Τα στραγγίζουμε και περνάμε το ζουμί από λεπτή σίτα, δεν τα ζουλάμε για να είναι διαυγές το ζουμί,
  3. Πετάμε το τούλι με τα φλούδια. Βάζουμε το ζουμί να βράσει με ζάχαρη. Η αναλογία θα είναι 2 πρός ένα, δηλαδή 2 φλιτζάνια ζουμί 1 φυλτζάνι ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι ,τον χυμό του λεμονιού και το λουλούδι  .
  4. Δένουμε τον πελτέ σε δυνατή φωτιά περίπου μισή ώρα. Δοκιμάζουμε αν έγινε με τον εξής τρόπο: βουτάμε ένα κουτάλι στην κατσαρόλα το σηκώνουμε και ρίχνουμε μια σταγόνα σε ποτήρι νε νερό ,αν η σταγόνα κατέβει ολόκληρη στον πυθμένα ο πελτές έγινε ,αν όχι συνεχίζουμε το βράσιμο.
  5. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά  αφαιρούμε το λουλούδι και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε σχετικά ρηχό βάζο.
  6. Πήζει γρήγορα. Σερβίρεται όπως τα γλυκά του κουταλιού. Τα βρασμένα κυδώνια τα κάνουμε μαρμελάδα κυδώνι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να δοκιμάσουμε αν έγινε ο πελτές και με άλλο τρόπο: στάζουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και αν αυτή δεν απλώσει αλλά μείνει σταθερή σαν ζελέ ,σημαίνει ότι έγινε το γλυκό και το τραβάμε αμέσως από την φωτιά για να μην παραβράσει και γίνει σαν μαστίχα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010
Υπέροχο χρώμα!!!Και από γεύση πιστεύω το ίδιο!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη παιρνεις το master στα γλυκα κουταλιου,μαρμελαδες,και λοιπα συναφη.....υπεροχο χρωμα!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 28 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος ο πελτές κυδώνι!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 02 Νοέμβριος 2010
Επίσης θέλω να προσθέσω ότι μου άρεσε και η δαντέλα και το ντεκόρ που έκανες ! Μπράβο!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραία συνταγη με πολυ επιτυχία
Τον εφτιαξα πολυ ωραίος !!!!
Μεταφορά στην κορυφή