Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4221-keikmarmare.jpg
Κέικ Μαρμαρέ



Πελτές κυδώνι ρουμπινάτος

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 22 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μιά συνταγή παραδοσιακή που την έκανε η μάνα μου!

Συστατικά
  • 4 μέτρια κυδώνια.
  • 2  ποτήρια νερού ζάχαρη.
  • λεμόνι χυμό.
  • λίγο αλάτι.
  • 2-3 φυλλαράκια αμπαρόριζα δεμένα ματσάκι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε από το χνούδι τα κυδώνια και τα πλένουμε. Τα σκουπίζουμε καλά και τα κόβουμε στα 4. Τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε την καρδιά με τα κουκούτσια, που τα βάζουμε σε ένα τούλι η τουλπάνι και τα δένουμε σφιχτά.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κομμάτια των κυδωνιών μαζί και το τουλπάνι με τα φλούδια και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα βράζουμε περίπου μια ώρα για να βγάλει το κυδώνι το ζουμί του. Τα στραγγίζουμε και περνάμε το ζουμί από λεπτή σίτα, δεν τα ζουλάμε για να είναι διαυγές το ζουμί,
  3. Πετάμε το τούλι με τα φλούδια. Βάζουμε το ζουμί να βράσει με ζάχαρη. Η αναλογία θα είναι 2 πρός ένα, δηλαδή 2 φλιτζάνια ζουμί 1 φυλτζάνι ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι ,τον χυμό του λεμονιού και το λουλούδι  .
  4. Δένουμε τον πελτέ σε δυνατή φωτιά περίπου μισή ώρα. Δοκιμάζουμε αν έγινε με τον εξής τρόπο: βουτάμε ένα κουτάλι στην κατσαρόλα το σηκώνουμε και ρίχνουμε μια σταγόνα σε ποτήρι νε νερό ,αν η σταγόνα κατέβει ολόκληρη στον πυθμένα ο πελτές έγινε ,αν όχι συνεχίζουμε το βράσιμο.
  5. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά  αφαιρούμε το λουλούδι και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε σχετικά ρηχό βάζο.
  6. Πήζει γρήγορα. Σερβίρεται όπως τα γλυκά του κουταλιού. Τα βρασμένα κυδώνια τα κάνουμε μαρμελάδα κυδώνι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να δοκιμάσουμε αν έγινε ο πελτές και με άλλο τρόπο: στάζουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και αν αυτή δεν απλώσει αλλά μείνει σταθερή σαν ζελέ ,σημαίνει ότι έγινε το γλυκό και το τραβάμε αμέσως από την φωτιά για να μην παραβράσει και γίνει σαν μαστίχα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010
Υπέροχο χρώμα!!!Και από γεύση πιστεύω το ίδιο!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 27 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη παιρνεις το master στα γλυκα κουταλιου,μαρμελαδες,και λοιπα συναφη.....υπεροχο χρωμα!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 28 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος ο πελτές κυδώνι!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 02 Νοέμβριος 2010
Επίσης θέλω να προσθέσω ότι μου άρεσε και η δαντέλα και το ντεκόρ που έκανες ! Μπράβο!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραία συνταγη με πολυ επιτυχία
Τον εφτιαξα πολυ ωραίος !!!!
Μεταφορά στην κορυφή