Πατατοκροκέτες γεμιστές με άσπρη σάλτσα
- 600 γρ.πατατες
- 3 ποτηρια αλευρα (λευκο,καλαμποκαλευρο,νισεστε) αλατοπιπερωμενα
- μπεϊκον (δεν γραφω γραμμαρια διοτι βαζουμε οσο θελουμε)
- τυρια κιτρινα που λειωνουν καθως και φετα
- φρυγανια για το παναρισμα
- κρεμα γαλακτος
- μανιταρια
- λαδι με φρ.βουτυρο για το τηγανισμα
- Βραζουμε τις πατατες και τις κανουμε πουρε, αλατοπιπερωνουμε (εαν θελουμε βαζουμε κι αλλα μυρωδικα)
- Ανακατευμε τα αλευρα και ζυμωνουμε (εαν θελουμε βαζουμε μονο λευκο αλευρι η μαυρο η πολυσπορο) αν κολλαει μην ανησυχειτε το κανουμε μπαλακια με λαδωμενα χερια και το απλωνουμε σ ενα ταψι γεματο φρυγανια, το παταμε να ανοιξει και το γεμιζουμε.
- Γεμιση μπορουμε να βαλουμε οτι θελουμε, υλικα για πιτσα, λουκανικα με κετσαπ, σκετα τυρια, μανιταρια με πιπεριες κ.α.
- Το κλεινουμε προσεκτικα και τυλιγουμε σε μπολικη φρυγανια, εαν δεν εχουμε φρυγανια τριβουμε παλιο ψωμακι, βαζουμε στο ψυγειο να σφιξουν.
- Τηγανιζουμε και βγαζουμε σε χαρτι κουζινας, περιχυνουμε με κρεμα γαλακτος και μανιταρια(εαν θελουμε ριχνουμε κοκκινη σαλτσα)
- Μπορουμε να παιξουμε με οτι υλικα εχουμε και οτι αρεσει στην καθε μια.