Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Παριανή μαγερική με χοιρινό

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 17 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Στο ταψί ψημένο και στα γκιουβετσάκια, γκρατιναρισμένο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 & 1 / 2 κιλό χοιρινό κομμένο κομματάκια.
  • 3 κρεμμύδια φέτες.
  • 3 σκελίδες σκόρδου κομμένες μπαστουνάκια.
  • 1 μικρή κούπα λάδι.
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα φετούλες.
  • 3 πράσινες πιπεριές και μία κόκκινη ψιλοκομμένες.
  • 1 μεγάλη κούπα ντοματοχυμό.
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.
  • 1 ποτηράκι κρασί μπρούσκο,
  • νερό.

Για το γαρνίρισμα: φέτες ντομάτας, κρίκους πράσινης πιπεριάς, τυρί φέτα τριμμένο.

Οδηγίες
  1. Κόβουμε μικρά κομμάτια το κρέας το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
  2. Tα βάζουμε στο ταψί προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός της γαρνιτούρας. Βάζουμε επίσης ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου ώρα μιάμιση. Ανακατεύουμε που και που το φαγητό μας.
  3. Το μοιράζουμε σε γκιουβετσάκια, το γαρνίρουμε με φέτα ντομάτας, κρίκους πιπεριάς και τυρί τριμμένο. Το βάζουμε στο γκριλ λίγη ώρα.
  4. Σερβίρουμε με σαλάτες και κρασί το ίδιο μαυτό που βάλαμε στο ταψί.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος ψησίματος και οι βαθμοί ποικίλουν από φούρνο σε φούρνο. Γιαυτό πάντα πρέπει να προσέχουμε το φαγητό μας.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2010
Aυτό πολύ νόστιμο φαγητό, με τι άλλο κρέας μπορούμε να το φτιάξουμε; Μοσχάρι ή κοτόπουλο κτλ.;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2010
Το μοσχάρι πρέπει να βράσει πρώτα στην κατσαρόλα,αλλά το κοτόπουλο σίγουρα θα γίνει καλό με τον ίδιο τρόπο!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πραγματι νοστιμο φαγητο
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το κανω και γω αυτο το φαγακι ,μονο που προσθετω και τυρια κιτρινα μαλακα κομμενα καρε οταν το βαζω στο πηλινο και πριν την γαρνιτουρα,οπως και να εχει εναι πολυ σουπερ!Μπραβο Ειρηνη!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2010
Με χοιρινό το κάνεις και εσύ χρύσα ή και με άλλο κρέας;
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 23 Οκτώβριος 2010
τις περισσοτερες φορες που το εκανα ηταν με μοσχαρι αφου πρωτα το εβρασα καλα,το δοκιμασα και με χοιρινο ,με μοσχαρι μου αρεσει μακραν.
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετική η μαγερική σου Ειρήνη!! Ωραιότατα τα πήλινα και για τραπέζι!!
Μεταφορά στην κορυφή