Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Building on the foundation of its predecessor
DonnaKB 28.5.2022 7:01
Ultra-soft steps, meet superior cushioning
DonnaKB 28.5.2022 6:57
Inspired by the vibrant energy and sights that tak
DonnaKB 28.5.2022 6:55
Pairing a down-to-earth persona with out-of-this-w
DonnaKB 28.5.2022 6:52
The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πανακότα με σιρόπι καραμέλας και κρέμα πραλίνα

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Τρίτη, 25 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η πανακότα είναι από τα πιο ελαφριά και εύγευστα γλυκά που ολοκληρώνουν ένα καλό γεύμα. Η κρέμα πραλίνα δίνει μια πλούσια νότα στο συγκεκριμένο επιδόρπιο και δένει αρμονικά με τη γεύση της πανακότα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για την πανακότα

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα ζελατίνας
  • 1 βανίλια φυσική (τα σποράκια)

Για την κρέμα πραλίνα

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3/4 της κούπας μερέντα

Για διακόσμηση

  • 10 κερασάκια
  • 5 κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι καραμέλας
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας.
  2. Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό για λίγα λεπτά και τα προσθέτουμε στο γάλα.
  3. Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε τη μερέντα.
  5. Όταν η πανακότα παγώσει καλά, την ξεφορμάρουμε σ’ ένα δίσκο, και τη γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας, την κρέμα πραλίνας και τα κερασάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το φλοιό της βανίλιας δεν τον πετάμε, μπορούμε με αυτόν να αρωματίσουμε τη ζάχαρη ή το Γαλλικό μας καφέ

Παρόμοια συνταγή:  PANNA COTTA με παραλλαγές

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!! Γεύση και εμφάνιση!!
Σχόλιο από erotas , Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ελαφρύ αλλά χορταστικότατο.Ωραίες γεύσεις
Σχόλιο από erotas , Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ελαφρύ αλλά χορταστικότατο.Ωραίες γεύσεις
Μεταφορά στην κορυφή