Πανακότα με σιρόπι καραμέλας και κρέμα πραλίνα

Η πανακότα είναι από τα πιο ελαφριά και εύγευστα γλυκά που ολοκληρώνουν ένα καλό γεύμα. Η κρέμα πραλίνα δίνει μια πλούσια νότα στο συγκεκριμένο επιδόρπιο και δένει αρμονικά με τη γεύση της πανακότα
Για την πανακότα
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. γάλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 10 φύλλα ζελατίνας
- 1 βανίλια φυσική (τα σποράκια)
Για την κρέμα πραλίνα
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3/4 της κούπας μερέντα
Για διακόσμηση
- 10 κερασάκια
- 5 κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι καραμέλας
- Βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας.
- Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό για λίγα λεπτά και τα προσθέτουμε στο γάλα.
- Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και στη συνέχεια μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε τη μερέντα.
- Όταν η πανακότα παγώσει καλά, την ξεφορμάρουμε σ’ ένα δίσκο, και τη γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας, την κρέμα πραλίνας και τα κερασάκια.
- Το φλοιό της βανίλιας δεν τον πετάμε, μπορούμε με αυτόν να αρωματίσουμε τη ζάχαρη ή το Γαλλικό μας καφέ
Παρόμοια συνταγή: PANNA COTTA με παραλλαγές