Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2451-keikportokaliou.jpg
Κέικ πορτοκαλιού



Παγωτό κρέμα με σού και σάλτσα σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016
none
Περιγραφή

Ένας ωραίος συνδυασμός παγωτού και σοκολάτας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για το παγωτό:
  • 1 κουτί μόρφατ κρέμα μεταλλικό κουτί.
  • 1 γάλα ζαχαρούχο,
  • 1 γάλα εβαπορέ,
  • άρωμα βανίλιας ,
  • 2-3 κουταλιές άχνη ζάχαρη.
  • Για τα σου:
  • 5 αυγά,
  • 75 γραμμάρια βούτυρο,
  • 150 γραμμάρια αλεύρι,
  • 250 γραμμάρια νερό,
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι.
  • Για την σάλτσα σοκολάτας:
  • 2 κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων,
  • μισό κουτί εβαπορέ γάλα,
  • 1 κουταλιά βούτυρο.
Οδηγίες
  1. Παγώνουμε τα γάλατα και την κρέμα στο ψυγείο,τα χτυπάμε όλα μαζί με την ζάχαρη και το άρωμα για 20 λεπτά σε δυνατό χτύπημα.
  2. Το χτυπάμε δύο -τρείς φορές με σύρμα στην διάρκεια του παγώματος.Το αφήνουμε να παγώσει εντελώς και το βγάζουμε 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
  3. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό,το αλάτι ,την ζάχαρη και το βούτυρο,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο γρήγορα.Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
  4. Βάζουμε με κουταλάκι η κορνέ μικρά σου σε ταψιά με λαδόκολλα αραιά γιατί φουσκώνουν.Τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς με αέρα 20 λεπτά,Τα κρυώνουμε και τα χαράζουμε.
  5. Για την σάλτσα σοκολάτας:Λιώνουμε σε μπεν -μαρι τις σοκολάτες,προσθέτουμε το βούτυρο ,το εβαπορέ λίγο-λίγο και ανακατεύουμε καλά να στρώσει η σάλτσα.
  6. 4.Βάζουμε με ένα κουταλάκι παγωτό σε κάθε σου,τα βάζουμε σε μπολ βάζουμε από πάνω μπάλες παγωτού και περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή