Παγωτό κρέμα με σού και σάλτσα σοκολάτας
- Για το παγωτό:
- 1 κουτί μόρφατ κρέμα μεταλλικό κουτί.
- 1 γάλα ζαχαρούχο,
- 1 γάλα εβαπορέ,
- άρωμα βανίλιας ,
- 2-3 κουταλιές άχνη ζάχαρη.
- Για τα σου:
- 5 αυγά,
- 75 γραμμάρια βούτυρο,
- 150 γραμμάρια αλεύρι,
- 250 γραμμάρια νερό,
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
- 1/2 κουταλάκι αλάτι.
- Για την σάλτσα σοκολάτας:
- 2 κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων,
- μισό κουτί εβαπορέ γάλα,
- 1 κουταλιά βούτυρο.
- Παγώνουμε τα γάλατα και την κρέμα στο ψυγείο,τα χτυπάμε όλα μαζί με την ζάχαρη και το άρωμα για 20 λεπτά σε δυνατό χτύπημα.
- Το χτυπάμε δύο -τρείς φορές με σύρμα στην διάρκεια του παγώματος.Το αφήνουμε να παγώσει εντελώς και το βγάζουμε 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό,το αλάτι ,την ζάχαρη και το βούτυρο,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο γρήγορα.Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
- Βάζουμε με κουταλάκι η κορνέ μικρά σου σε ταψιά με λαδόκολλα αραιά γιατί φουσκώνουν.Τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς με αέρα 20 λεπτά,Τα κρυώνουμε και τα χαράζουμε.
- Για την σάλτσα σοκολάτας:Λιώνουμε σε μπεν -μαρι τις σοκολάτες,προσθέτουμε το βούτυρο ,το εβαπορέ λίγο-λίγο και ανακατεύουμε καλά να στρώσει η σάλτσα.
- 4.Βάζουμε με ένα κουταλάκι παγωτό σε κάθε σου,τα βάζουμε σε μπολ βάζουμε από πάνω μπάλες παγωτού και περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας!