Νουτέλα σπιτική
- 100 γρ ψημένα φουντούκια
- 80 γρ πικρή σοκολάτα πολυτελείας
- 1 κ.σ. λίπος καρύδας
- 1 1|2 κ.σ. μέλι
- Βαζουμε το φουρνο στους 170 βαθμους να κάψει. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα.
- Απλωνουμε 200-400 γρ. φουντουκια επανω και ψηνουμε για 20 λεπτα. Τα ανακατευουμε ποτε ποτε και τα βγαζουμε απο τον φουρνο,αλλα δεν τον σβηνουμε.
- Βαζουμε τα φουντουκια σε μια πετσετα τα τυλίγουμε μεσα καλα για να μεινει ο ατμος μεσα ,ετσι θα ξεφλουδιστουν καλυτερα. Μετα απο 5 λεπτα αρχιζουμε ετσι οπως ειναι μεσα στην πετσετα και τριβουμε τα φουντουκια με τα χερια μας και με τις παλαμες, ώστε που να βγει η φλουδα τους. Αναμεσα κοιταμε αν εχουν καθαριστει, θα χρειαστείτε λιγο χρονο γιαυτο και πεταμε αν μπορουμε την φλουδα.
- Τωρα παιρνουμε τα γυμνα φουντουκια και τα βαζουμε σε ενα τρυπητό με μεγαλες τρυπουλες και τα ανακατευουμε εκει μεσα, αυτο βοηθαει να φυγει ολη η τριμενη φλουδα που κολλαει στα φουντουκια. Μην ανησυχείτε αν δεν εχουν ξεφλουδιαστει ολα καλα, παντα μενει λιγη φλούδα επανω σε μερικα φουντουκια.
- Τωρα τα βαζουμε παλι επανω στο ταψι και τα ψηνουμε παλι για 7 λεπτα, μεχρι που να πάρουν καφέ χρώμα, μετα τα βαζουμε να κρυωσουν.
- Κραταμε 100 γρ απο τα ψημενα φουντουκια για να φτιαξουμε την μερεντα μας, τα αλλα μπορουμε τωρα να τα βαλουμε σε σακουλακι η ταπερ κλεισμενο αεροστεγως και να τα τριψουμε, οταν θελουμε να τα μεταχειριστουμε για γλυκα.
- Βαζουμε τα φουντουκια στο μινι πιμερ και τα αλεθουμε για 10 λεπτα, στην αρχη τριβονται, μετα ειναι σαν παστα και στο τελος ειναι αραιή σαν κρεμα δηλαδη σαν χυλος.
- Βαζουμε σε μπεν μαρι τη τριμενη σοκολατα με το λιπος καρυδας και το μελι να λειώσουν καλα, τα ριχνουμε στα φουντουκια στο μινι πιμερ και τα αλεθουμε για λιγο παλι ολα μαζι.
- Βαζουμε την κρεμα που ειναι αραιη σε ενα βαζακι μαρμελαδας, δεν την βαζουμε σε ψυγειο γιατι μετα σφίγγει, την κραταμε σε ντουλαπι της κουζινας.
- Αλείφουμε, αν θελουμε, και τα γλυκα μας με την νουτελα την σπιτικη που καναμε.
- Η συνταγη ειναι απο τη Φιλη Ντανι flowersonmyplate.de/
- Το λαδι καρυδας το βρισκουμε σε φαρμακεια η σε λάδι καρύδας και σε κατάστηματα βιολογικών προιόντων. Εγώ το βρηκα εδω 200 μλ στα 5,54
γεινετε και με βουτυρο αλλα δεν θα εχει αυτη την εξτρα νοτα που δεινη η καρυδα